ΣΥΡΙΖΑ: Έντονες οι εσωκομματικές διεργασίες – Οι διαγραφές και οι γκρίνιες. Ίδωμεν

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονες οι εσωκομματικές διεργασίες – Οι διαγραφές και οι γκρίνιες. Ίδωμεν

Αποφασισμένος να οδηγήσει στα άκρα τη σύγκρουση με όλους όσοι τον αμφισβητούν, εμφανίζεται ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος στέλνει στο Πειθαρχικό τρία κορυφαία στελέχη του κόμματος με την κατηγορία της διάλυσής του.
«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ», έγραψε σε ανάρτησή του.

Πρώτος που έσπευσε να επικροτήσει την παραπομπή στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής των τριών στελεχών, ήταν ο Παύλος Πολάκης.

Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Βίτσας, μιλούν για γελοιοποίηση και κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη, με τον Νίκο Φίλη να χρεώνει στον νέο πρόεδρο αποστολή διάλυσης του κόμματος από εξωπολιτικούς παράγοντες.

Με όσα συνεχίζουν να υποστηρίζουν, επιβεβαιώνουν ότι έθεσαν τον εαυτό τους εκτός κόμματος σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Ο Δημήτρης Βίτσας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός στην προσωπική αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του ο κ. Κασσελάκης ότι είχαν καλλιεργήσει προσωπική σχέση, χρεώνοντάς του και εκείνος αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Βάζουν στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Πάνος Σκουρλέτης έστρεψε τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα χρεώνοντας το «φαινόμενο» και τον «φυτευτό» Στέφανο Κασσελάκη στα παράκεντρα που λειτουργούσαν τα social media του πρώην προέδρου.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι φωνές οριζόντια μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει την παρέμβασή του.

Αχτσιόγλου, Χαρίτσης & Ηλιόπουλος ζητούν συνεδρίαση της ΠΓ
Το ραντεβού της διάσπασης φαίνεται πως είναι η Κεντρική Επιτροπή στις 11 και 12 Νοεμβρίου και ήδη στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης πιέζουν για σύγκληση νέας Πολιτικής Γραμματείας με την επιστροφή του κ. Κασσελάκη από τις ΗΠΑ.

Με κοινή δήλωσή τους οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος θέτουν προϋποθέσεις για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζουν την κατάσταση διαλυτική και κάνουν λόγο για πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί την πρώτη δημόσια τοποθέτηση για τα τεκταινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Έφη Αχτσιόγλου μετά την ήττα στις εκλογές από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως «η κατάσταση στο κόμμα δεν είναι πια ανησυχητική», αλλά, «είναι διαλυτική».  Προσθέτουν ότι έχουν υποχρέωση «να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών», τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο των κ.κ. Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου και Χαρίτση.

 
«Ίδωμεν»
Την ίδια στιγμή, με τη λέξη «ίδωμεν» απαντά, με ανάρτησή του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αν είναι εφικτή η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως».

Στο πλευρό των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμφθησαν για διαγραφή, τάχθηκε ο Νίκος Βούτσης.

Δεν λείπουν ωστόσο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να δοθεί πίστωση χρόνου στον νέο πρόεδρο.

«Ξεπεράστηκαν όρια. Ξεπεράστηκαν όρια κριτικής στον νέο πρόεδρο. Θέλω λοιπόν να πω κι από δω σήμερα: Σταματήστε. Ας δώσουμε στον εαυτό μας χρόνο ψύχραιμα να πορευτούμε το επόμενο διάστημα», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Με την τάση της «Ομπρέλας» να προετοιμάζεται για ευθεία αμφισβήτηση του νέου προέδρου, η επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή θα είναι ένα crash test για τον Στέφανο Κασσελάκη, με το ανώτατο όργανο να καλείται να γνωμοδοτήσει για τις διαγραφές των 3 ιστορικών στελεχών του κόμματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα