ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητούν στελέχη της Ομπρέλας

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητούν στελέχη της Ομπρέλας

Την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν στελέχη της Ομπρέλας παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε χθες, Πέμπτη (28.09.23) ενωτικός και έτοιμος να συζητήσει με όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της Ομπρέλας με επιστολή τους προς την Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου υπό τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη με στόχο:

-Την συζήτηση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

-Τον ορισμό χρονοδιαγράμματος για το Συνέδριο με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Ιουλίου που όριζε Έκτακτο Συνέδριο μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και είναι σε ισχύ.

-Θέματα λειτουργίας του κόμματος, με βασικό την υπογράμμιση ότι υπάρχουν όργανα και υπάρχουν θέματα, για τα οποία είναι η Πολιτική Γραμματεία που αποφασίζει.

Το τελευταίο έχει να κάνει με την ενόχληση που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος για το γεγονός ότι κρίσιμες εσωκομματικές διαδικασίες προσδιορίστηκαν από αναρμόδια πρόσωπα. 

Ο λόγος για την πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου Θεοδώρας Τζάκρη να ανακοινώσει την ημερομηνία σύγκλησης όχι μόνο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής για την οποία αποφασίζει η Πολιτική Γραμματεία. 

Αρχικά δόθηκε η 22η Οκτωβρίου ως ημερομηνία σύγκλησης της ΚΕ, η οποία μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, ανακλήθηκε με νέο δελτίο τύπου το οποίο ανέφερε ότι «η ατζέντα και η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της Κ.Ε. θα οριστεί το επόμενο διάστημα» και πως «απόφαση του Προέδρου είναι να συνεδριάσει η Κ.Ε. αμέσως μετά το πέρας των Αυτοδιοικητικών εκλογών».

Τι θα γίνει με το Συνέδριο

Αυτό που απασχολεί, ωστόσο, τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι ο χρόνος της διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς υπάρχουν φήμες για την μετάθεσή του μέσα στο 2024.

Όσοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να μετατεθεί, υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα κείμενο θέσεων για να ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος, αλλά και για να εκλεγούν οι νέοι σύνεδροι. Με δεδομένο ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα φτάσουν μέχρι 15 Οκτωβρίου, ο χρόνος δεν επαρκεί για να γίνουν όλα αυτά. 

Από την άλλη, η εσωκομματική αντιπολίτευση βιάζεται να πάει σε συνέδριο, γιατί εκεί θεωρεί ότι μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο του κόμματος, αφήνοντας τον βασιλιά γυμνό.

Πηγές της Κουμουνδούρου απαντούν ότι «προτεραιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη – όπως και ο ίδιος δήλωσε στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη – είναι η  σύγκλιση των οργάνων του κόμματος. 

Άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε χθες από το γραφείο Τύπου του κόμματος, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.  Ως γνωστόν, την ερχόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία  της Κυπριακής Δημοκρατίας,  ενώ έχει προγραμματίσει και περιοδείες σε πόλεις της περιφέρειας, ανά την Ελλάδα. 

Επόμενη συνεδρίαση οργάνου θα είναι αυτή της Πολιτικής Γραμματείας, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο άμεσος σχεδιασμός που έχει γίνει.

Πηγή: newsit.gr
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα