ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέες ισορροπίες και τα δύο «μέτωπα» μετά την εκλογή Κασσελάκη - Τα πρόσωπα του Προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέες ισορροπίες και τα δύο «μέτωπα» μετά την εκλογή Κασσελάκη - Τα πρόσωπα του Προέδρου

Οι αιχμές πάντως και οι κόντρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν με το «καλημέρα σας» της νέας ηγεσίας.

Η υψωμένη γροθιά της Έφης Αχτσιόγλου υπό τα συνθήματα μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη για την επόμενη ημέρα και τη συνύπαρξη μέσα στο κόμμα.

Όπως όλα δείχνουν, η Έφη Αχτσίογλου με το 44% που συγκέντρωσε στις εσωκομματικές κάλπες θα είναι και το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς ωστόσο επιμένει ότι η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές και το 56% που πήρε ο κ. Κασσελάκης είναι εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της Ομπρέλας Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για τη νίκη, κλείνοντας κάθε περιθώριο συνεννόησης.

Από τους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη το μήνυμα προς όλους είναι ξεκάθαρο: Όποιος δεν θέλει μπορεί να αποχωρήσει.

Πάντως, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν τις πρώτες ρωγμές στο οικοδόμημα του κόμματος.

Το πολεμικό κλίμα ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στη διαδικτυακή κόντρα που είχαν ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης με τον Παύλο Πολάκη.

Οι επόμενες κινήσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα δείξουν και τις προθέσεις του, καθώς εκκρεμεί να ξεκαθαριστεί ποιος θα αναλάβει επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και ποιοι θα τοποθετηθούν στα κρίσιμα πόστα του κόμματος.

Οι «πρωτοκλασάτοι» που θα ηγηθούν της εσωκομματικής αντιπολίτευσης
Όπως όλα δείχνουν, η Έφη Αχτσιόγλου θα ηγηθεί της νέας εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, συνδετικός κρίκος που μπορεί να ευνοήσει τον διάλογο μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος. Για την ώρα, πάντως, δεν φαίνεται να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα μετακινηθούν από την υπάρχουσα σύνθεση.

Όλα δείχνουν στην παρούσα φάση πως κανείς από την Ομπρέλα ή από την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου να είναι διατεθειμμένος να δημιουργήσει προβλήματα.

Ποια είναι τα πρόσωπα που βγάζει μπροστά ο Στέφανος Κασσελάκης

Άνθρωποι του στενού πυρήνα, που τον στήριξαν, είναι οι πρώτες επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη για θέσεις κλειδιά στο κόμμα και την ΚΟ.

Τις πρώτες αποφάσεις του για αλλαγές στο κόμμα και στην ΚΟ ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο άνθρωπος που θα συμβουλεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης για τα θέματα της  Άμυνας και εν μέρει της Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο Μανώλης Καπνισάκης, δεξί χέρι του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει χρέη διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου.

Παράλληλα, η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο Παύλος Πολάκης δεν θα μείνει αναξιοποίητος, αλλά θα έχει ένα ρόλο – κλειδί στα κοινοβουλευτικά που αναμένεται να διευκρινιστεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο Νίκος Φαραντούρης θα έχει ρόλο συμβούλου δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη. Ο Νίκος Παππάς θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, όπως και ο Χάρης Μαμουλάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη ως γραμματέας της ΚΟ.

megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα