Στέφανος Κασσελάκης: «Προσευχόμουν στον Όσιο Δαυίδ να μην είμαι γκέι»

Στέφανος Κασσελάκης: «Προσευχόμουν στον Όσιο Δαυίδ να μην είμαι γκέι»

Η δύσκολη εφηβεία του Στέφανου Κασσελάκη. Το μοναστήρι στην Εύβοια και η αποδοχή της σεξουαλικότητας.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή αποκάλυψε ότι αντιλήφθηκε σε μεγάλη ηλικία ότι είναι ομοφυλόφιλος. Όπως έκανε γνωστό ο σύντροφός του, Τάιλερ, ήταν το πρώτο πρόσωπο που το έμαθε.

Η εκπομπή «Tlive» μετέδωσε αποσπάσματα από συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ άλλων ανέφερε πως είχε σχέση με μια κοπέλα που ονομάζονταν Χριστίνα, ενώ οι γονείς του δεν ήθελαν σε πρώτη φάση να συζητήσουν το γεγονός ότι του αρέσουν οι άντρες.

«Θυμάμαι την εποχή του πανεπιστημίου να έρχομαι εδώ στην Εύβοια, στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ που έχω βαπτιστεί και να προσεύχομαι να έχει καλά τους δικούς μου ανθρώπους και να μην είμαι γκέι. Ναι προσευχόμουν να μην είμαι γκέι. Δεν έχω καλές αναμνήσεις από την εφηβεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σκέφτομαι το πώς ήμουν στα 14 και δεν βλέπω ένα χαρούμενο και ανέμελο παιδί. Όταν ήμουν μικρός, επηρεασμένος και από τον μεγαλύτερο αδερφό μου, ακολουθούσα ένα πιο “μαθηματικό” πρότυπο, ας πούμε πιο “μονοκόμματο”. Μόνο όταν πήγα στο Phillips Academy, στη Βοστώνη, ανακάλυψα ότι μου αρέσουν και άλλα πράγματα, οι ξένες γλώσσες, για παράδειγμα, ή η ιστορία ή το ντιμπέιτ. Όλα αυτά με άνοιξαν ως άνθρωπο, έγινα εκπρόσωπος της μαθητικής μας κοινότητας, αν και βαθιά μέσα μου συνέχιζα να είμαι μάλλον ένας εσωστρεφής έφηβος», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, η εκπομπή μετέδωσε τις δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον τρόπο που συνειδητοποίησε ότι του αρέσουν οι άντρες και όχι οι γυναίκες.

«Το πρώτο coming out έγινε στα 31 μου, όταν το είπα στον Τάιλερ. Το είχα θάψει ως ζήτημα. Είχα και σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26 μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Όσο όμως μεγάλωνα, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα τον προσανατολισμό μου. Μάλιστα, το οξύμωρο ήταν, ότι είχα καλή σχέση με την κοπέλα. Έτσι, το 2019 πήρα την απόφαση να ζητήσω βοήθεια και να απευθυνθώ σε άτομα ψυχικής υγείας με εμπειρία στα ΛΟΑΤΚΙ θέματα», είχε δηλώσει.

Επίσης, ανέφερε πως «η μητέρα μου είχε την αντίδραση “οκ, περνάς μια φάση”. Ο πατέρας μου για 2-3 εβδομάδες απλά δεν ήθελε να μιλήσει για το θέμα. Δεν ήθελε να κάνουμε καμία συζήτηση επ’αυτού. Ευτυχώς όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ. Έκτοτε, λατρεύουν τον Τάιλερ. Η μητέρα μου άλλο που δεν θέλει, από το να κάνουμε παιδιά και να μπορεί να έρχεται να μας βοηθάει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα