Κωνσταντοπούλου: Το δικαίωμα στην εργασία δεν είναι ενός απεργοσπάστη να σαμποτάρει μία απεργία

Κωνσταντοπούλου: Το δικαίωμα στην εργασία δεν είναι ενός απεργοσπάστη να σαμποτάρει μία απεργία

Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και επέκρινε το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «οφείλει να εγγυηθεί το δικαίωμα στην εργασία για όλους.

«Να μην θριαμβολογεί και να μην πανηγυρίζει ότι έχει πετύχει κάτι σημαντικό για τον εργαζόμενο», συνέστησε στη κυβέρνηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι «ο δρόμος της αλαζονείας είναι πολύ ολισθηρός στον κατήφορο».

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» σημείωσε πως «θριαμβολογείτε και πανηγυρίζετε γιατί; Θεωρείτε ότι έχετε πετύχει κάτι σημαντικό για τον εργαζόμενο κόσμο, ότι υπηρετείτε πραγματικά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία;

Το δικαίωμα στην εργασία δεν είναι το δικαίωμα ενός απεργοσπάστη να σαμποτάρει μία απεργία, αλλά το ορίζει το άρθρο 22 του Συντάγματος ως εργασία που αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου».

«Οφείλετε να μεριμνήσετε για να εγγυηθείτε εργασία σε όλους και όλες, ίσης αξίας αμοιβή, για ίσης αξίας εργασία και εξάλειψη των διακρίσεων στην εργασία», πρόσθεση στη συνέχεια.

Επίσης, επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματος της που προβλέπουν μεταξύ άλλων τη θέσπιση:

-Του δικαιώματος των εργατικών σωματείων να παρίστανται ως πολιτική αγωγή στις δίκες για εργατικά ατυχήματα και εργατικά δυστυχήματα.

-Την απαγόρευση να συμβάλλονται με το ελληνικό Δημόσιο επιχειρήσεις οι οποίες δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και έχουν θύματα εργαζόμενους.

-Την ποινική ευθύνη των μελών της κυβέρνησης που θα παραβιάζουν αυτήν την απαγορευτική ρήτρα.

-Την επιβολή όχι μόνο διοικητικών κυρώσεων αλλά και ποινικών, για ρατσιστικές απολύσεις, σεξιστικές συμπεριφορές και για διακρίσεις στους χώρους εργασίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα