Το μαύρο θέατρο του ΓΕΕΘΑ με τους νεκρούς στην Λιβύη

Το μαύρο θέατρο του ΓΕΕΘΑ με τους νεκρούς στην Λιβύη

Το ΓΕΕΘΑ από την πρώτη στιγμή γνώριζε ότι υπάρχουν νεκροί Έλληνες στρατιωτικοί στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Λιβύη αλλά επί έξι ολόκληρες ώρες το απέκρυπτε παίζοντας «μαύρο θέατρο».

 Μα και όταν άρχισαν να διαρρέουν οι πρώτες πληροφορίες ότι κάτι κακό, μεγάλο κακό, συνέβη κατά την μετακίνηση της ελληνικής αποστολής διάσωσης από την Βεγγάζη στην Ντέρνα, το ΓΕΕΘΑ δυόμισι ώρες μετά το περιστατικό ψεύδονταν ανερυθρίαστα διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν μόνο τρεις ελαφρά τραυματισμένοι!

Στο μεταξύ περί τις 6 το απόγευμα πληροφορείται ο Δήμος Βερύκιος ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες και γι αυτό ετοιμάζεται ένα μεταγωγικό αεροσκάφος να μεταβεί στην Βεγγάζη εξοπλισμένο με ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή υποστήριξη.

Επειδή το τελευταίο καιρό παρασκηνιακά έχουν σημειωθεί διάφορα παρατράγουδα, ο Δ.Β. αποφεύγει ο ίδιος να τσεκάρει την πληροφορία με το ΓΕΕΘΑ θεωρώντας ότι πλέον δεν παρέχει αληθή στοιχεία εμφανίζοντας πλασματική εικόνα για έκτακτα γεγονότα. Ωστόσο δίνει την πληροφορία στο iEidiseis και ζητάει από τον Βασίλη Σκουρή να επικοινωνήσει εκείνος με το Πεντάγωνο και να θέσει υπόψιν των αρμοδίων τις συγκεκριμένες άκρως ανησυχητικές πληροφορίες. Και πάλι το υπουργείο είναι άκρως καθησυχαστικό. Στις 8:38 εκδίδεται ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ και κάνει λόγο για τρεις ελαφρά τραυματισμένους!

Και ξαφνικά μετά τις 9 το βράδυ παίρνουν «φωτιά» τα τέλια στα ελληνικά ΜΜΕ όταν βγαίνει ο υπουργός Υγείας της Λιβύης και συλλυπείται την Ελλάδα για τον άδικο χαμό τεσσάρων Ελλήνων στρατιωτικών μελών της 19μελούς αποστολής που έφτασε στην Βεγγάζη για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές από τον κακοκαιρία Daniel. Η δήλωση του Λίβυου υπουργού Υγείας κάνει το γύρο του κόσμου, γίνεται πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ, αλλά στην Ελλάδα εξακολουθούν να κρατάνε κουκουλωμένο το θέμα.

 
Το κρατικό κανάλι ( ΕΡΤ) στις 11 το βράδυ επιμένει να μιλάει για ελαφρά τραυματίες! Και μόνο όταν τα πράγματα αγριεύουν αρχίζουν να ψελλίζουν για νεκρούς. Στις 12 το βράδυ το ΓΕΕΘΑ βγάζει ανακοίνωση και μιλάει για 3 νεκρούς και δυο αγνοούμενους!

Προφανώς εκεί στο ΓΕΕΘΑ αγνοούν την λαϊκή παροιμία που λέει ότι : «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», λέει ο Λαός.

Α.Ο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα