ΥΠΕΞ: Οργανώνεται ο επαναπατρισμός της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα

ΥΠΕΞ: Οργανώνεται ο επαναπατρισμός της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα

Τι αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες για τους πολλούς τραυματίες της ελληνικής αποστολής, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς

Από λεπτό σε λεπτό αναχωρεί C-130 για την Λιβύη που μεταφέρει δύο ειδικές χειρουργικές ομάδες που θα περιθάλψουν και θα εκτιμήσουν την κατάσταση των τραυματιών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους enikos.gr, στο λεωφορείο που ενεπλάκη σε τροχαίο, επέβαιναν συνολικά 19 άτομα εκ των οποίων οι 3 είναι μεταφραστές της αποστολής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, 2 είναι σοβαρά τραυματίες και έχουν υποστεί κατάγματα αλλά δεν απειλείται η ζωή τους.

Αυτή την ώρα οι γιατροί στην Λιβύη κάνουν προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση των τραυματιών και να μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ακόμα 8 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά με εκδορές και μώλωπες.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών τόνισαν ότι θα εκτιμηθεί η κατάσταση στην Βεγγάζη και θα αποφασιστεί εάν θα τερματιστεί η ελληνική αποστολή ή εάν θα αποσταλούν νέα άτομα που θα αντικαταστήσουν τους τραυματίες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για το τροχαίο ατύχημα που έγινε σήμερα (17.9.2023) στη χώρα.

«Σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της», προσθέτει. Σήμερα το πρωί απεστάλη στη Λιβύη προσωπικό του Ελληνικού Στρατού, αλλά το μεσημέρι έγινε το τροχαίο ατύχημα. 

Η αποστολή έγινε στο πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθεια προς τη χώρα, μετά από το τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

 Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς.

Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα