ΣΥΡΙΖΑ: Ντέρμπι Αχτσιόγλου – Κασσελάκη προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις πριν την κάλπη

ΣΥΡΙΖΑ: Ντέρμπι Αχτσιόγλου – Κασσελάκη προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις πριν την κάλπη

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη για προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κεντρική προεκλογική της εκδήλωση στην Αθήνα και έχοντας δίπλα της τον πρώην εκπρόσωπο της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, η Έφη Αχτσιόγλου προσωποποίησε στα εξής τα πρόσωπα την εικόνα του μέλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι πια το ηττημένο κόμμα των εκλογών. Είναι το κόμμα που επιστρέφει δυναμικά, που επιδιώκει να εκφράσει όλη την προοδευτική παράταξη, τη σύγχρονη Αριστερά».

«Φυσική κατάληξη η Έφη Αχτσιόγλου μετά την αποχώρηση Τσίπρα»

Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την αποχώρησή του από το κομματικό προσκήνιο και ο ίδιος χαρακτήρισε την παρουσία του στο πλευρό της κ. Αχτσιόγλου ως «υποχρέωση και ευθύνη» γιατί όπως είπε, «μεγάλωσαν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ».

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στο μυαλό μου ήρθε ως φυσική κατάληξη πολύ εύκολα η Έφη Αχτσιόγλου ως φυσική εξέλιξη. Θα μπορέσει να ηγηθεί πρώτη ανάμεσα σε ίσους σεένα συναρπαστικό δρόμο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης κλείνει απόψε την προεκλογική του εκστρατεία με εκδήλωση στην οδό Ερμού στην πλατεία Συντάγματος.

Μετά τα πυρά που δέχτηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ο κ. Κασσελάκης απάντησε με νέο βίντεο μπροστά από τον Άρειο Πάγο και με ειρωνική διάθεση καταλόγισε τετραετή αφωνία στους συγκεκριμένους δικαστικούς γιατί ενώ έβγαλαν ανακοίνωση για μια συνομιλία του με ένα πολίτη δεν βρήκαν να πουν κάτι, όπως είπε για τις καταγγελίες δικαστικών για προσπάθειες επηρεασμού τους από το Μέγαρο Μαξίμου, το predator και τα κονδύλια για τα αντιπλημμυρικά.

«Χαίρομαι που υπάρχει ακόμη αυτό το όργανο γιατί θεωρούσα ότι είχε αυτοκαταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Θα παύσει αυτή η κατάσταση που ο απλός πολίτης παλεύει για χρόνια να βρει το δίκιο του όσο οι ισχυροί έχουν ασυλία. θα παύσει θέλουν δε θέλουν. Γιατί χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει δημοκρατία».

Κάλεσμα στην κάλπη απεύθυνε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο Νίκος Παππάς στέκεται σταθερά απέναντι στη γραμμή της Έφης Αχτσιόγλου για κόμμα των δομών προτάσσοντας το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα μελών της Προοδευτικής Παράταξης.

«Έπρεπε να κάνουμε εκλογή από τη βάση το 2019. Αυτό είχε επί της ουσίας προαναγγελθεί από τον Τσίπρα από το βράδυ της 7ης Ιουλίου. Ο Μητσοτάκης πήρε εντολή κυβέρνησης κι εμείς εντολή μετασχηματισμού σε Αριστερή προοδευτική Παράταξη. Είχαμε δομές οι οποίες ήταν δομές αδράνεια, δομές κλειστές».

Κάλεσμα για συμμετοχή στις αυριανές κάλπες απεύθυνε με δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Παρά τα λάθη μας, εμείς είμαστε το νέο. Υπερασπιζόμαστε την αριστερή μας ταυτότητα και επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο αλλαγών με πλειοψηφική δυναμική. Αύριο, θα ψηφίσουμε για μια ηγεσία που θα ξαναδώσει περηφάνια στην Αριστερά και στην κοινωνία. Το όραμά μου δεν είναι η ”κανονικότητα”».

Με περιοδείες και συγκεντρώσεις ολοκληρώνει και ο Στέφανος Τζουμάκας την προεκλογική του εκστρατεία για τις κάλπες της 17ης Σεπτεμβρίου που θα ανοίξουν στις 8 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Η διαδικασία είναι ανοιχτής σε όλους όσοι θέλουν να ψηφίσουν για νέο πρόεδρο στο ΣΥΡΙΖΑ με την εγγραφή τους ως μέλη του κόμματος και 2 ευρώ στα 570 εκλογικά τμήματα που θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα