ΔΕΘ: Στις 8 το βράδυ η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη - Τι θα ανακοινωθεί

ΔΕΘ: Στις 8 το βράδυ η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη - Τι θα ανακοινωθεί

Σήμερα θα μιλήσει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά των φονικών πλημμυρών στη Θεσσαλία. Ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να εξαγγείλει παροχές, ενώ ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του θα αφορά στην Πολιτική Προστασία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η φετινή παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν θα έχει τον πανηγυρικό χαρακτήρα προηγούμενων ετών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην επισκέπτεται τα περίπτερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη αφήνει στην Αθήνα το μισό υπουργικό του συμβούλιο αλλά θα παραχωρήσει την καθιερωμένη του συνέντευξη την Κυριακή στις 12.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα αναφερθεί στα μέτρα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, θα περιγράψει ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής ενώ ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του θα αφοράς την Πολιτική Προστασία.

Επιπλέον, θα δώσει έμφαση στα μέτρα που αντιμετωπίζουν χρόνιες αδυναμίες με βασικούς άξονες  τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την οικονομία, τη Δικαιοσύνη, την Υγεία και την Παιδεία.

Το «καλάθι» θα είναι κυρίως μεταρρυθμιστικό ενώ από το Μαξίμου τονίζουν πως πάνω από το 50% του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ έχει ψηφιστεί. Δεδομένες θεωρούνται οι αυξήσεις στους συνταξιούχους και στους δημοσίους υπαλλήλους.

Δεν πρόκειται να επεκταθεί το Μarket pass ενώ το «πράσινο τέλος» δεν θα είναι ένας οριζόντιος φόρος.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα