Βασίλης Στίγκας: Μόνος και έρημος στα έδρανα της Βουλής ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»

Βασίλης Στίγκας: Μόνος και έρημος στα έδρανα της Βουλής ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»

Στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκεται το κόμμα των Σπαρτιατών, με τον επικεφαλής Βασίλη Στίγκα να εμφανίζεται ολομόναχος στα βουλευτικά έδρανα.
Οι εικόνες που δείχνουν τον Βασίλη Στίγκα, πρόεδρο των Σπαρτιατών, να κάθεται μόνος στα έδρανα της Βουλής κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Ο κ. Στίγκας προανήγγειλε τη διάλυση του κόμματος στην Βουλή με βαριές κατηγορίες για πρακτικές μαφίας, φωτογραφίζοντας πίσω από την ανταρσία των 11 «Σπαρτιατών» βουλευτών τον έγκλειστο στη φυλακή Ηλία Κασιδιάρη και μιλώντας για πρακτικές μαφίας και νονούς που κινούν εξωθεσμικά τα νήματα.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και οδηγούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά, το λέω με το θάρρος της γνώμης μου, που είχα πάντοτε ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα παραπέμπουν σε Greek Mafia ή αν θέλετε και Δον Κορλεόνε, που λένε τι θα κάνουν και πως θα το κάνουν και πότε», είπε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κάλεσε στη συνέχεια τον κ. Στίγκα  να διατυπώσει εγγράφως αν υφίσταται ή όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών.

Ο Στίγκας διέγραψε τρεις βουλευτές
Λίγη ώρα αργότερα, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Βασίλης Στίγκας  γνωστοποίησε ότι διέγραψε τρεις βουλευτές από την Κ.Ο των Σπαρτιατών.

«Σας γνωστοποιώ ότι Δημητροκάλλης Ιωάννης, Κατσιβαρδάς Χαράλαμπος και Κόντης Ιωάννης τίθενται εκτός της Κ.Ο των Σπαρτιατών διότι δεν νοείται σε μια Κ.Ο οι βουλευτές να δρουν αυτοβούλως και κατά μονάς, εκβιάζοντας τον πρόεδρο εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς».

Από την πλευρά τους οι διαγραφθέντες βουλευτές αναφέρουν ότι όλα αυτά γίνονται για τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης του κόμματος.

«Το συνέδριο που ζητήσαμε δεν είχε θέμα προέδρου. Ζητούσαμε να σταθεί Επιτροπή Οικονομικών για να είμαστε νόμιμοι στις επιχορηγήσεις, να μην έχουμε πρόσβαση στους λογαριασμούς του κόμματος, να μην γνωρίζουμε ότι 17 Ιουλίου μπήκε επιχορήγηση και να μας λέει ότι θα προσπαθήσει να πάρει επιχορήγηση. Έπρεπε να συσταθούν επιτροπές», ανέφερε ο  πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Ιωάννης Κόντης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα