Μητσοτάκης: Ένταση και υψηλοί τόνοι με Φάμελλο, Ανδρουλάκη και Βελόπουλο - «Λέτε ό,τι σαχλαμάρα σας κατέβει»

Μητσοτάκης: Ένταση και υψηλοί τόνοι με Φάμελλο, Ανδρουλάκη και Βελόπουλο - «Λέτε ό,τι σαχλαμάρα σας κατέβει»

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που διεξάγεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Βελόπουλου κατηγορώντας τον ότι είναι διακινητής fake news και θεωριών συνωμοσίας, ενώ απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη παρατήρησε ότι επέλεξε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και δεν αφιέρωσε λίγο χρόνο για το θέμα των πυρκαγιών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κάηκε ξανά η χώρα γιατί κανείς ποτέ δεν τιμωρήθηκε

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τα σημερινά τεκταινόμενα στο κόμμα των Σπαρτιατών σημειώνοντας ότι «είχαμε δει κόμμα χωρίς αρχηγό, αλλά σήμερα είδαμε και αρχηγό χωρίς κόμμα».

«Θα μου επιτρέψετε κύριε Φάμελλε, ελπίζω να μην το εκλάβετε ως προσωπική μομφή... Μέχρι στιγμής, μετά τις εκλογές, γνωρίζαμε ότι πρακτικά στη Βουλή υπάρχει ένα κόμμα χωρίς αρχηγό, σήμερα διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αρχηγός χωρίς κόμμα. Αυτά τα πολύ σοβαρά που ειπώθηκαν από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών, δεν θα πρέπει να περάσουν ασχολίαστα και προφανώς θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Φάμελλος: Ένας κρυπτόμενος πρωθυπουργός που ψάχνει μίζερα δικαιολογίες

Αναφερόμενος στην πρωτολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τη λύπη του «που κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί όπως ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξαν γενική τοποθέτηση και κριτική στην κυβέρνηση και όχι να μιλήσουν ειδικά για το πολύ σοβαρό θέμα που μας απασχολεί» και παρατήρησε «μάλλον έχετε ένδεια προτάσεων».

Αναφορικά με τις φετινές πυρκαγιές, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «κάποιες χρονιές είναι καλές, ως προς τις καμένες εκτάσεις και κάποιες είναι πολύ κακές. Το ίδιο ισχύει για την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κροατία. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχε τρεις πολύ κακές χρονιές, το 2007, το 2021 και φέτος».

Νάτσιος: Το “εκκενώστε” είναι το νέο σύνθημα αντιμετώπισης των πυρκαγιών

«Αν πιστεύετε μέσα στην αφέλειά σας ότι μπορούμε να προστατεύσουμε 70 εκατ. στρέμματα με δάσος, τότε είστε από άλλη πλανήτη. Και επειδή εγώ έρχομαι από  τον πλανήτη Γη, κύριο μέλημά μας είναι η προτεραιοποίηση, πολύ απλά διότι ούτε τους πόρους έχουμε, ούτε τις δυνάμεις», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι το 2018 κάηκαν μόλις 120.000 στρέμματα, αλλά χάθηκαν και 104 ψυχές, στο Μάτι και σημείωσε πως «αυτοί οι αξιωματικοί, μπορεί σήμερα να δίνουν τη μάχη στο μέτωπο της Δαδιάς και ακούν εσάς να τους απειλείτε  να τους βάλετε φυλακή». «Είναι πολύ ανέντιμο αυτό και δεν παραπέμπει σε αρχηγό πολιτικού κόμματος, αλλά σε κάτι άλλο», συμπλήρωσε.

Για τους μετανάστες ο πρωθυπουργός που βρέθηκαν καμένοι στη Δαδιά επισήμανε ότι «δεν έπρεπε να βρίσκονται ποτέ εκεί. Με ένα 112 να έχει εκπέμψει σε 2 γλώσσες. Ποιοι τους πήγαν εκεί και ποιες είναι οι ΜΚΟ που έχουν εικόνα και οδηγούν τους ανθρώπους να εγκλωβίζονται σε ένα δάσος. Είναι τραγικό αυτό. Αλλά δεν θα προσλάβουμε μόνο δασοφύλακες, αλλά και συνοριοφύλακες», υπογράμμισε.

Επίσης, πρόσθεσε για τα όσα ακούγονται ότι καίγονται τα δάση και μπαίνουν ανεμογεννήτριες, τόνισε πως ανεμογεννήτριες επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις στα δάση και στρεφόμενος στον κ. Βελόπουλο σημείωσε: «αρκετά πια κύριε Βελόπουλε λέτε ότι σαχλαμάρα μπορεί να πει κανείς με το αζημίωτο και όταν σας απαντάμε εκνευρίζεστε».

Και συνέχισε λέγοντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης:  «Είστε διακινητές των πιο θλιβερών fake news και θεωριών συνωμοσίας. Λέτε ότι σαχλαμάρα σας κατέβει με το αζημίωτο και όταν σας απαντάμε βγάζετε και γλώσσα. Νισάφι πια. Δεν θα είστε στο απυρόβλητο» και σημείωσε πως είναι «τεράστιες σαχλαμάρες τα περί επιβραδυντικού υγρού που έσβησε τη φωτιά στην Πάρνηθα. Τα ελικόπτερα και τα Canadair  δεν χρησιμοποιούν επιβραδυντικό υγρό, καθώς προμηθεύονται νερό από τη θάλασσα. Μόνο τα PZL χρησιμοποιούν επιβραδυντικό».

Βελόπουλος: Οι φωτιές μπορεί να μην έχουν κομματικό χρώμα, υπάρχουν όμως κυβερνητικές ευθύνες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα