ΥΠΕΞ: Η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης Μπελέρη δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου

ΥΠΕΞ: Η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης Μπελέρη δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου

Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη σχολιάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

 Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η απόφαση δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. «Έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα», προσθέτει ακόμα το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά την σύλληψη και φυλάκιση του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και εμποδίζεται η ορκωμοσία του ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα