Από τον Πατούλη στον Χαρδαλιά: Όλο το παρασκήνιο

Από τον Πατούλη στον Χαρδαλιά: Όλο το παρασκήνιο

Από τον Πατούλη στον Χαρδαλιά: Όλο το παρασκήνιο του «φύγε εσύ, έλα εσύ» του Μαξίμου
Πηγές αναφέρουν πως ο Πατούλης επιδίωξε να συναντήσει τον Πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση από το Μέγαρο Μαξίμου.
 
Σχεδόν «αναίμακτα» έγινε η αλλαγή σκυτάλης από τον Γιώργο Πατούλη στον Νίκο Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής, καθώς χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να μεταβάλει την αρχική του στάση ο νυν περιφερειάρχης και να δηλώσει δημοσίως τη στήριξή του στη νέα επιλογή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί ένα έμμεσο μήνυμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Πατούλης θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ και δεν θα θελήσει να λειτουργήσει διασπαστικά προς το κόμμα που υπηρετεί επί σειρά ετών.

Πέρασαν μόλις δύο εβδομάδες από τις 14 Ιουλίου, οπότε η ΝΔ είχε ανακοινώσει δημοσίως ότι στηρίζει εκ νέου τον κ. Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής, παρ' ότι ήταν γνωστό ότι σχέσεις του περιφερειάρχη με το Μέγαρο Μαξίμου είχαν περάσει από… σαράντα κύματα.

Αιτία – ή αφορμή – για την «κόκκινη κάρτα» στον κ. Πατούλη στάθηκε ο χορός του σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο την προηγούμενη Πέμπτη, την ώρα που η μισή χώρα ήταν παραδομένη στις φλόγες, υπήρχε πανελλήνια θλίψη για την πτώση του Canadair στην Κάρυστο και τον θάνατο των δύο πιλότων, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αγωνιώδεις στιγμές με την πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο και τις εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της 111 ΠΜ.

Όπως συνέβη και με τις διακοπές του κ. Νότη Μηταράκη, οι οποίες τον οδήγησαν με συνοπτικές διαδικασίες εκτός κυβέρνησης, έτσι, ακαριαία έδρασε το Μαξίμου και στην υπόθεση Πατούλη. Ο μεν πρώτος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, ο δε κ. Πατούλης έχασε το χρίσμα της ΝΔ για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

 
Στην περίπτωση Πατούλη αρχικά υπήρξαν διαρροές έντονης ενόχλησης από το Μαξίμου από το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξέφρασαν την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο να μη διαταραχθεί το προεκλογικό κλίμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να δοθεί μία ακόμα ευκαιρία στον νυν περιφερειάρχη να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης ήταν αμετακίνητος, προφανώς όχι αποκλειστικά για το ζεϊμπέκικο αλλά διότι είχαν μαζευτεί αρκετές ενστάσεις για διάφορους χειρισμούς του περιφερειάρχη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Πατούλης επιδίωξε να συναντήσει τον πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση από το Μέγαρο Μαξίμου. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Χαρδαλιά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ένας μετά τον άλλον οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού τους δήλωναν ότι θα μετακινηθούν στο ψηφοδέλτιο του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη, οδήγησαν τον κ. Πατούλη σε αναδίπλωση από την αρχική του απόφαση να κατεβάσει «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο.

 
Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται, επίσης, να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Άμυνας. Έχει, δε, ήδη ξεκινήσει τις επαφές για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του.

.ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα