Τσίπρας για υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του - Έχρισε τον ανιψιό του βοηθό

Τσίπρας για υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του - Έχρισε τον ανιψιό του βοηθό

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε παρέμβαση από το βήμα της Βουλής για τις παρακολουθήσεις μετά και την έκθεση του Προέδρου της ΑΔΑΕ η οποία εστάλη χθες σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα ο Αλέξης Τσίπρας να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Σε μια τέτοια περίπτωση ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης θα απαντήσει στον κ. Τσίπρα και θα την κάνει αποδεκτή. 

Η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία την Παρασκευή. 

Ο κ. Τσίπρας είπε ξεκινώντας την ομιλία του ότι κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Περιέγραψε την ανασφάλεια και την αγωνία για το αύριο της κοινωνίας και είπε: δυστυχώς οι τύχες της κοινωνίας είναι στα χέρια μιας κυβέρνησης όχι μόνο ανίκανης αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από την δημοκρατία. 

«Κανείς και καμία μπροστά στα φαινόμενα αυτά δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια», είπε ακόμα. Αυτό που συμβαίνει σημείωσε, αφορά την ζωή των ανθρώπων». 

«Η κοινωνία ζει εδώ και 6 μήνες στην δίνη των αποκαλύψεων για έναν ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στην δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου», είπε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για ένα εγκληματικό δίκτυο με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκείνος ήταν ο επικεφαλής του δικτύου και το οργάνωσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου. «Από την πρώτη ημέρα πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του. Τοποθέτησε έναν δικό του άνθρωπο επικεφαλής που δεν πληρούσε τα κριτήρια. Έχρισε βοηθό εκπληρώσεως τον ανιψιό του για τον συντονισμό αυτού του δικτύου», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας. 

Πρόσθεσε ότι κατάφερε να προσθέσει σε αυτό το δίκτυο προηγμένα συστήματα τα οποία υποκλέπτουν κάθε στιγμή 24 ώρες το 24ωρο αρκεί να είναι δίπλα σου το κινητό σου τηλέφωνο. Παίρνει φωτογραφίες και βίντεο. Έστησε μια οργουελιανή δυστοπία, είπε ακόμα. 

Μεταξύ αυτών που παρακολουθούνταν υπουργοί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οικονομικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και όσοι δεν άνοιγαν το κακόβουλο μήνυμα υπήρχε άλλος τρόπος ο παραδοσιακός με την υπογραφή εισαγγελέα. 

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε ο κ. Τσίπρας ως εγκέφαλος αυτού του δικτύου προέβη στις πράξεις αυτές γιατί διακατέχεται από ιηση και αλαζονεία. Μεγάλωσε ως πρίγκιπας και νομίζει ότι τώρα είναι βασιλιάς και κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει, είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, είπε ότι με δική του επιμονή υπήρξε έλεγχος παρά τις συστάσεις που του έγιναν στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το κινητό Ανδρουλάκη. Και μόνο τότε η επίσημη νομότυπη παρακολούθηση Ανδρουλάκη ανακαλύφθηκε τυχαία και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. 

«Το βασικό σκάνδαλο», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας «ακολούθησε άλλο ένα και οδήγησε σε εκτροπή από την δημοκρατική τάξη και αποδεικνύει τη νοοτροπία συμμορίας που έχει ως αρχή την ομερτά». 

Το δράμα των υποκλοπών ακολούθησε η κωμωδία της εξεταστικής, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για ιταμότητα της εισαγγελέως Βλάχου και για οχετό προπαγάνδας που είχε ως στόχο να επιβάλλει την εκτροπή ως κανονικότητα. 

Επ;i 6 μήνες όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ψέματα συνειδητά ότι δεν γνώριζε ότι γίνονταν παρακολουθήσεις, είπε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τα έβαλε με μια ανεξάρτητη αρχή γιατί είναι ο εγκέφαλος και ο εντολέας αυτού του παρακράτους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τον κ. Ράμμο είπε ότι αντιμετωπίζεται με χυδαιότητα από την κυβέρνηση ενώ κάνει το καθήκον του και αυτό που ορίζει το σύνταγμα. 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ακόμα λειτουργούν οι θεσμοί και κάνουν το καθήκον τους και πρόσθεσε ότι σήμερα θα μιλήσει με αποδείξεις. Μπορεί να είναι ένα μικρό μόνο δείγμα είπε από το σύνολο των παρακολουθήσεων αλλά είναι αποδείξεις αδιάψευστες των νομότυπων επισυνδέσεων από τα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας και προέκυψαν από την έρευνα και τους ελέγχους στους παρόχους. 

Ο φάκελος 

«Ο φάκελος αυτός περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΑΔΕ μετά από αίτημα που κατέθεσα στις 7 Δεκεμβρίου στην αρχή», είπε και πρόσθεσε: «εμπλούτισα το αίτημά μου κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής με μεταγενέστρο αίτημά μου στις 28 Δεκεμβρίου. Περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης. Περιέχει το σκοτάδι. Στις 28/12 και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων είχε βρει αρχεία νόμιμων επισυνδέσεων ζήτησα επισήμως να διεξαχθεί έλεγχος για να διαλευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση από την ΕΥΠ με διάταξη από την εισαγγελέα ο υπουργός Εργασίας, Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος, ο κ. Λάγιος και ο κ. Αλεξόπουλος της διεύθυνσης εξοπλισμών. Η απάντηση που έλαβα στον φάκελο αυτό ήταν 6 στα 6. Για όλους βρέθηκαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη και έτσι έχουμε φτάσει στον αριθμό 10 επισήμως». «Υπάρχουν», είπε «ευρήματα παρακολούθησής τους από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».  

Τον κ. Χατζηδάκη τον παρακολουθούσαν τόνισε ακόμα επί 8 μήνες. Η κα Βλάχου υπέγραψε τουλάχιστον 4 διατάξεις παρακολούθησης του τότε υπουργού Ενέργειας και σήμερα εργασίας. Επίσης, η ΕΥΠ Μητσοτάκη «άκουγε» τους αρχηγούς του στρατεύματος επί τουλάχιστον 2 χρόνια. Που σημαίνει ότι η κα Βλάχου είχε υπογράψει δεκάδες διατάξεις. Ποιος ο λόγος που οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας παρακολουθούνταν για λόγους εθνικής ασφάλειας; διερωτήθηκε. 

Αναρωτήθηκε γιατί η εισαγγελέας Βλάχου βρίσκεται στην θέση της με εντολή Μητσοτάκη. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι για όλα αυτά μόνο μια λέξη υπάρχει: Ζόφος και παρακμή. Και είναι δυο φορές ζόφος όταν διαπράττονται εγκλήματα κατά της δημοκρατίας με πρόσχημα την εθνική μας ασφάλεια. 

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα