Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Μπάλλος

Στις 20:00 το απόγευμα, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και μετά από σχετική εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη -υπό τον πρωθυπουργό- με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Να αποφευχθεί κάθε περιττή μετακίνηση στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία «Μπάλλος» ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ τόνισε πως έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο.

Όπως είπε, αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας αλλά το φαινόμενο κυριαρχεί σε όλη τη χώρα, ενώ προσέθεσε ότι όλες οι δυνάμεις του κράτους, όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα και χάρη σε αυτήν την ετοιμότητα και προετοιμασία έχουν προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα.

Κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Μπάλλος, ανέφερε ότι αύριο, Παρασκευή, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. Ανέφερε επίσης ότι εντός της ημέρας είναι πιθανό να αποφασιστεί το κλείσιμο σχολείων και σε άλλες περιοχές.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι «έχουμε προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα και υπενθύμισε ότι έχουν ενεργοποιηθεί ενιαία συντονιστικά κέντρα, ενώ ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Αττική: 385 κλήσεις στην πυροσβεστική
Περιγράφοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι η Πυροσβεστική έλαβε μέχρι τώρα 385 κλήσεις από 20 περιοχές, εκ των οποίων 340 κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και 11 απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα και άλλα σημεία.

Όπως είπε, βρίσκονται σε γενική επιφυλακή οι υπηρεσίες της Αττικής. Ως προς περιοχές όπου έχει καταγραφεί συσσώρευση υδάτων, αναφέρθηκε:

Στην Ελευσίνα
Στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Π. Ράλλη και της Χαμοστέρνας
Στην παλιά παραλιακή λεωφόρο
Στα Γλυκά Νερά
Στον Φάρο Ψυχικού

Κακοκαιρία Μπάλλος: Λεωφορείο βυθίστηκε στα νερά στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Επιφυλακή στην Εύβοια – Ελικόπτερο με διασώστες στην Κέρκυρα
Για την Εύβοια, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι βρίσκονται 50 οχήματα της πυροσβεστικής και στελέχη της ΕΜΑΚ, έτοιμα να παράσχουν βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

Ως προς την Κέρκυρα, είπε ότι υπερχείλισε ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα. Ανέφερε επίσης ότι στο νησί κλήθηκε να μεταβεί ελικόπτερο με εναέριους διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από στέγες, καθώς και ομάδα της ΕΜΑΚ.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Συναγερμός σε Μοσχάτο και Ν. Φάληρο - Φούσκωσε ο Κηφισός

Μηνύματα από το 112
Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι είναι σύμμαχος το 112 και υπενθύμισε ότι εστάλησαν μηνύματα με οδηγίες στους κατοίκους των παρακάτω περιοχών:

Αττικής
Αργολίδας
Κορινθίας
Χαλκιδικής
Θάσου
Καβάλας
Βοιωτίας
Φθιώτιδας
Εύβοιας.


Συστάσεις προς πολίτες
Καταλήγοντας, ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση, αλλά και την παραμονή σε υπόγειους χώρους στις περιοχές όπου σημειώνεται έντονη βροχόπτωση. «Δεν διασχίζουμε χειμάρρους και ρέματα, παραμένουμε σε επιφυλακή», τόνισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα