O Mητσοτάκης πήγε στο σχολείο αλλά οι μαθητές ήταν μετρημένοι - Ποια εικόνα αντίκρισε

O Mητσοτάκης πήγε στο σχολείο αλλά οι μαθητές ήταν μετρημένοι - Ποια εικόνα αντίκρισε

Tο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το δεύτερο στάδιο της επιστροφής στα σχολεία.

Σήμερα επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου και οι μαθητές των Γυμνασίων, στο πλαίσιο του τρίτου κύματος της άρσης των μέτρων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Εκεί ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους καθηγητές αλλά και τους μαθητές.

Βέβαια όπως φάνηκε από τις φωτογραφίες, ο πρωθυπουργός μπήκε σε σχεδόν... άδειες τάξεις, αφού μετρημένοι ήταν οι μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο άνοιγμα των σχολείων για λιγότερο από ένα μήνα και υπό συγκεκριμένους όρους ασφαλείας, με τους μισούς μαθητές ανά τμήμα και σε καθορισμένες αποστάσεις.

Όπως φαίνεται, μεγάλο είναι το ποσοστό των μαθητών (προφανώς με τη συναίνεση των κηδεμόνων τους) που δεν προσήλθαν στα σχολεία, υπό το φόβο του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί επίσης ότι η κυβέρνηση προωθεί τη χρήση του live streaming στις σχολικές αίθουσες με κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας ωστόσο τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και σωματείων, ακόμα και της "γαλάζιας" ΔΑΚΕ, όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για φακέλωμα προσωπικών δεδομένων και αντιδημοκρατικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Αύριο Τρίτη δε υπάρχει νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα