Ένταση στον Έβρο: Επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη με φλεγόμενο δέντρο

Ένταση στον Έβρο: Επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη με φλεγόμενο δέντρο

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, στο δάσος των Καστανιών, όταν ομάδα ατόμων έβαλαν φωτιά σε δέντρο προκειμένου να πέσει πάνω στον φράχτη και να δημιουργήσουν δίοδο εισόδου.

Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν στο σημείο, δημιουργώντας μία διπλή περίμετρο ώστε σε περίπτωση που γινόταν προσπάθεια εισβολής, να μπορέσουν να την ανακόψουν για μία ακόμη φορά.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο, ένα δέντρο έχει τυλιχτεί στις φλόγες και πέφτει οριακά κοντά στον φράχτη της ελληνοτουρκικής μεθορίου στις Καστανιές.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ τις Τετάρτης σημειώθηκαν και πάλι επεισόδια στο δάσος των Καστανιών με ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά, ενώ από τα συρματοπλέγματα πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα.

Οι Έλληνες αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών. Ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν, καθώς οργανωμένη ομάδα εξαπέλυε συνεχώς επιθέσεις και με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στις Καστανιές.

Έβρος: Νέα επεισόδια σε δύο σημεία

 Πριν από λίγη ώρα υπήρξε νέα ένταση στις Καστανιές και μάλιστα σε 2 διαφορετικά σημεία, στο δάσος και δεξιά του τελωνείου, στον φράχτη. Τα νέα επεισόδια διήρκησαν μόλις 15 λεπτά αλλά είχαν αρκετές ομοιότητες με όσα έγιναν χθες στις 6 το απόγευμα όταν Ομάδα περίπου 500 αλλοδαπών επιτέθηκε κατά δυνάμεων του Στρατού, της αστυνομίας και της Frontex, που φυλούν τα σύνορα, προκειμένου να εισέλθουν παράνομα στην χώρα.

Είναι η ίδια ομάδα των αλλοδαπών που επιτίθεται συστηματικά τις τελευταίες ημέρες, προσπαθώντας να σπάσει την άμυνα των ελληνικών συνόρων και να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Όπως χθες, έτσι και σήμερα, στα επεισόδια συμμετείχαν και Τούρκοι αστυνομικοί, οι οποίοι πετούσαν καπνογόνα και δακρυγόνα κατά των ελληνικών δυνάμεων.

Για ακόμη μία φορά τέθηκε σε λειτουργία το ειδικό όχημα με τις τουρμπίνες και τον ανεμιστήρα του Στρατού, διώχνοντας προς την τουρκική πλευρά τα αέρια και τα καπνογόνα.

Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της Frontex αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πλέον το παιχνίδι που παίζει η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης, στα σύνορα του Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι από τα μεσάνυχτα η Τουρκία έχει κλείσει τα σύνορα της με την Ελλάδα και την Βουλγαρία και μένει να φανεί τι θα κάνει με τους χιλιάδες αλλοδαπούς που συγκέντρωσε στα σύνορα του Έβρου. Κι αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα αφού ήδη η Ευρώπη είχε κλείσει τα σύνορα της προς όλες τις τρίτες χώρες, οπότε μένει να αποδειχθεί εάν και κατά πόσο η κίνηση αυτή της Τουρκίας ήταν ουσίας - οπότε θα απομακρύνει τους αλλοδαπούς - ή για εσωτερική κατανάλωση για τον κορονοϊό.:

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO