Ραγδαίες εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ - Πάει σε έκτακτο συνέδριο η Φώφη Γεννηματά

Ραγδαίες εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ - Πάει σε έκτακτο συνέδριο η Φώφη Γεννηματά

Εξελίξεις στην κεντροαριστερά, καθώς η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να προχωρήσει στο -από καιρό εξαγγελθέν- έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που υπάρχει στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, στο πλαίσιο των διαδικασιών του προγραμματισμένου έκτακτου συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, η Προεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά συγκαλεί το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο ΠΑΣΟΚ (Γραμματεία ΚΟΕΣ-ευρωβουλευτές-βουλευτές ΠΑΣΟΚ) την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 15:00 και την ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 13:00.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει τον προσεχή Δεκέμβρη- ωστόσο οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στα κομματικά όργανα μετά την συζήτηση επί των προτάσεων που θα καταθέσουν βουλευτές και στελέχη.

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής 

«Στο πλαίσιο των διαδικασιών του προγραμματισμένου έκτακτου συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συγκαλεί το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο ΠΑΣΟΚ (Γραμματεία ΚΟΕΣ- ευρωβουλευτές- βουλευτές ΠΑΣΟΚ) την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 15:00 και την ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 13:00». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του κόμματος θέλει να προχωρήσει σε διαδικασίες – εξπρές και να κάνει το συνέδριο μέσα στον Νοέμβριο, πριν δηλαδή από τη Συνδιάσκεψη, κάτι που ήδη προξενεί συζητήσεις.

Αν γίνει έτσι, τότε θα είναι ένα συνέδριο που θα έχει το σώμα του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Τελικά, η Φώφη Γεννηματά πήρε τη μεγάλη απόφαση, αποφασίζοντας να πάει σε συνέδριο.

Η εσωστρέφεια στη Χαριλάου Τρικούπη είχε χτυπήσει «κόκκινο» το τελευταίο διάστημα, ενώ η κριτική στο πρόσωπό της είχε ενταθεί και το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος ήταν εκρηκτικό. Υπό αυτών των συνθηκών και μετά την τελευταία κίνηση των «81 του ΠΑΣΟΚ» με πρωταγωνιστή τον Σταμάτη Μαλέλη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, πάει σε συνέδριο για να λύσει εκεί όλες τις διαφορές της με όσους την αμφισβητούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα