Χειροκροτήματα στο Νίκο Κοτζιά κατά την άφιξή του στον χώρο υπογραφής της συμφωνίας

Χειροκροτήματα στο Νίκο Κοτζιά κατά την άφιξή του στον χώρο υπογραφής της συμφωνίας

Έφτασαν πριν από λίγη ώρα στον χώρο όπου θα υπογραφεί η συμφωνία Ελλάδας- Σκοπίων, στο χωριό Ψαράδες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ σε λίγη ώρα θα ακολουθήσει η άφιξη των Σκοπιανών ομολόγων τους, Ζόραν Ζάεφ και Νικολά Ντιμιτρόφ.

Με την ελληνική αποστολή έφτασαν επίσης ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και η εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γουτιέρες, Ροζμαρί Ντι Κάρλο, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωθέντες στον χώρο, οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά το όνομά του Νίκου Κοτζιά.

Μάλιστα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αποκάλυψε στους παρευρισκόμενους ότι σήμερα είναι η ημέρα των γενεθλίων του Μάθιου Νίμιτς και προέτρεψε τον κόσμο να τραγουδήσει το "Happy Birthday" στον διαμεσολαβητη του ΟΗΕ.

Δείτε το βίντεο του Thestival:

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα