Διαψεύδονται τα σενάρια κατάρριψης του Mirage από το Πεντάγωνο και Τουρκία

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπλοκής τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του ελληνικού Πενταγώνου με αφορμή την άκρατη φημολογία που αναπτύχθηκε λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απώλεια του ίχνους του.

Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές ενημέρωσης το ζευγάρι των ελληνικών Mirage 2000-5 κατευθύνθηκε στο Βόρειο Αιγαίο για την αποστολή αναχαίτισης η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς τα εχθρικά αεροσκάφη είχαν βγει απο το FIR ανά τη εισοδο του.

Και από την δική του πλευρά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πήραν θέση για την φημολογία ότι το mirage2000 που αγνοείται είχε συμμετάσχει σε επιχείρηση αναχαίτισης.

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι Τούρκοι στην περιοχή που έπεσε το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος δεν υπήρχε κανένα τουρκικό.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στην πτώση του Mirage 2000 κοντά στην Σκύρο. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Haberturk και ο ανταποκριτής τους Mahmut Gurer, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι δεν πετούσε κάποιο τούρκικο αεροσκάφος στην περιοχή την ώρα του περιστατικού.

Η εφημερίδα Sabah με τίτλο «Εκτακτο: Αγνοείται ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος στο Αιγαίο» αναφέρει πως το πολεμικό αεροσκάφος τύπου τύπου Mirage 2000-5 έχει εξαφανιστεί κοντά στο νησί Σκύρο και πως ο πιλότος αγνοείται, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι έρευνες διάσωσης.

Η εφημερίδα Hurriyet με τίτλο "Έκτακτο: ελληνικό αεροσκάφος έπεσε στο Αιγαίο" αναφέρει πως ο ελληνικός Τύπος κάνει λόγο για επιχείρηση αναχαίτισης με δύο τουρκικά αεροσκάφη πριν από την πτώση του αεροσκάφους, ενώ τονίζει ότι συχνά τα αεροσκάφη των δύο χωρών έχουν "συναντήσεις" για να εμποδίσουν την είσοδο στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας. Δεν είναι ξεκάθαρο τι έχει συμβεί σε αυτή την περίπτωση αναφέρει ο αρθρογράφος.

eleftherostypos.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα