Σαρώνει τη χώρα η Πηνελόπη με χιόνια, κρύο και θυελλώδεις ανέμους

Σαρώνει τη χώρα η Πηνελόπη με χιόνια, κρύο και θυελλώδεις ανέμους

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας προκαλεί η “Πηνελόπη” σε όλη τη χώρα. Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους φτάνουν τα 9 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Εξαίρεση παρουσιάζει το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι πρώτες νιφάδες χιονιού θα πέσουν και στην Αττική, αν και θα πρόκειται για ασθενείς χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στα ορεινά, σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές, καθώς και ημιορεινές περιοχές, σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά, Εύβοια, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο.

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στα νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια. Βαθμιαία, μέχρι τη νύχτα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Αδαμάντιος Κοραής" για τις δυτικές Κυκλάδες ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες. Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το Λαύριο.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πρίνου Καβάλα-Θάσου, Κεραμωτής-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Η “Πηνελόπη” έχει ήδη “ντύσει” στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας. Οι πρώτες εικόνες από τα σημεία όπου χιονίζει σε Live μετάδοση από κάμερες στο web.

Κινδύνευσαν άνθρωποι από την κακοκαιρία στη Λέσβο. Μεγάλες καταστροφές

Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Σε ποια λιμάνια είναι δεμένα τα πλοία λόγω της κακοκαιρίας

Περτούλι Live

Ελάτη Live

Λίμνη Πλαστήρα Live

Πισοδέρι Live

Νεραϊδοχώρι Τρικάλων Live

Xάνια Πηλίου Live

Νυμφαίο Live

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα