Προειδοποίηση της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη

Σε ισχύ βρίσκεται το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ για κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα βροχόπτωσης, καταιγίδων και χαλαζόπτωσης στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, και την δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση στα πελάγη τοπικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι, μεταβλητοί με ένταση 3-4 μποφόρ, από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και - κυρίως τις απογευματινές ώρες - σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, από το απόγευμα, στη δυτική και πιθανώς από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα γίνουν  νότιοι-νοτιοδυτικοί, με ένταση 5 με 6 μποφόρ, ιδίως στην Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σταδιακά θα ενταθούν και στο βόρειο Ιόνιο,  την Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις νότιες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι όμως, βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στη Θεσσαλία και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στις βόρειες περιοχές από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα είναι δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Η ΠΚΜ προειδοποιεί για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Μακεδονία, τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα