Politico: Στο μικροσκόπιο οι διαγωνισμοί για έργα πληροφορικής από το Ταμείο Ανάκαμψης -Έρευνα για απάτη

Politico: Στο μικροσκόπιο οι διαγωνισμοί για έργα πληροφορικής από το Ταμείο Ανάκαμψης -Έρευνα για απάτη

Σε δημοσίευμά του το Politico το οποίο αναφέρει ότι στο μικροσκόπιο ελληνικών και ευρωπαϊκών Αρχών βρίσκονται οι διαγωνισμοί για τα έργα πληροφορικής που τρέχουν με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico εκτός από την έφοδο που έκανε η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού στους τρεις μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους και εταιρείες πληροφορικής, έρευνα διεξάγεται και από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO).

Οι έλεγχοι από την ελληνική Αρχή, σύμφωνα με το δημοσίευμα έγιναν μεταξύ άλλων και σε  εταιρείες πληροφορικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico, οι ελληνικές Αρχές και η επιτροπή Ανταγωνισμού, ερευνούν εταιρείες για πιθανή απάτη, για έργα που έχουν αναλάβει και είχαν πάρει χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, γίνονται έρευνες και από ευρωπαϊκή εισαγγέλευα, ενώ η έρευνα γράφει ότι «είναι το τελευταίο πλήγμα στην αξιοπιστία του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ανάλογο πλήγμα, αναφέρει το Politico πως, υπήρχε και στην Ιταλία, με απάτη 600 εκ. ευρώ. Η ελληνική έρευνα εστιάζει στο ότι κάποιες εταιρείες συμπράττουν για μια σύμβαση αντί να ανταγωνίζονται και ουσιαστικά τα έργα πηγαίνουν στους ίδιους και στις ίδιες εταιρείες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα