Επίδομα 800 ευρώ: Οι τρεις ευκαιρίες των μισθωτών για να υποβάλουν αίτηση

Όλοι οι μισθωτοί που πλέον εισέρχονται σε αναστολή εργασίας, για να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ θα πρέπει να κάνουν την αίτησή τους στο supportemployees.yeka.gr. Σήμερα Παρασκευή (10/4) υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όσοι έχουν ΑΦΜ που τελειώνει σε 0 και είναι η τελευταία ημέρα του πρώτου κύκλου αιτήσεων. 

Κάθε μισθωτός έχει τρεις ευκαιρίες μέσα στον Απρίλιο για να υποβάλλει τη δήλωσή του. Μέσα στον μήνα οι κύκλοι αιτήσεων είναι τρεις και ο καθένας διαρκεί δέκα ημέρες. Για παράδειγμα για όσους το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 0 έχουν ευκαιρία να κάνουν αίτηση σήμερα (10/4), στις 20, αλλά και στις 30 Απριλίου. Όλοι οι μισθωτοί εισέρχονται στην πλατοφόρμα με τους κωδικούς του taxisnet.

Την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ μπορούν να υποβάλλουν:

  • οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή
  • οι εργαζόμενοι σε αναστολή από επιχειρήσεις που υπολειτουργούν (ΚΑΔ)
  • άνεργοι που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν μεταξύ του διαστήματος 1ης Μαρτίου και 20ης ΜΑρτίου

Οι παραπάνω προϋποθέσεις αφορούν πέρα από το κρατικό επίδομα των 800 ευρώ και τη μείωση 40% ενοικίου. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση προστέθηκαν με τροπολογία και οι εργαζόμενοι των οποίων οι επιχειρήσεις υπολειτουργούν, πέρα από αυτούς των οποίων οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν με κρατική εντολή.

Πιο συγκεκριμένα όσοι επιθυμούν να λάβουν την μείωση ενοικλιου χρειάζονται για την αίτηση:

  1. κλειδάριθμους taxisnet
  2. IBAN
  3. Στοιχεία του εκμισθωτή (Α κατοικία)

Σημειώνεται ότι για να κατοχυρωθεί η δήλωση των μισθωτών θα πρέπει πρώτα οι εργοδότες να έχουν υποβάλλει την δική τους αντίστοιχη δήλωση μέσω της πλατφόρμας ΕΡΓΑΝΗ. Σήμερα υπενθυμίζεται είναι η τελευταία ημέρα διορίας που έχει δώσει η κυβέρνηση στους εργοδότες που έκλεισαν την επιχείρησή τους με κρατική εντολή, να υποβάλλουν τι δηλώσεις αναστολής σύμβασης για τους εργαζομένους τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα