Το μυστικό για να σώσετε τη σχέση σας όσο παραμένουμε σε καραντίνα

Το μυστικό για να σώσετε τη σχέση σας όσο παραμένουμε σε καραντίνα

Υπάρχει ένα μυστικό για να τα βγάλετε πέρα.

Δεν είναι τυχαίο που εν μέσω lockdown season 1 + 2 πολλά άλλοτε αγαπημένα ζευγάρια χώρισαν και δίνουμε συγχαρητήρια σε εκείνα που είναι ακόμα μαζί.

 Αν η κλεισούρα μέσα στο ίδιο σπίτι ή το αντίθετο, η απόσταση λόγω καραντίνας σας έχει απομακρύνει συναισθηματικά ή σωματικά, υπάρχει ένα τρικ που μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του δεσμού σας.

 Η έρευνα ομάδας μελετητών του Πανεπιστημίου του Quebec στο Montreal, αποκάλυψαν πως μια άσκηση αναμνήσεων ανάμεσα στα ζευγάρια μπορούν να σώσουν τη σχέση τους, ειδικά στο άγχος και τις δυσκολίες των σχέσεων στην καραντίνα.

 Η αναφορά μας στις κοινές ευτυχισμένες αναμνήσεις μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε σιγουριά για τη σχέση, ειδικά αν νιώθετε πως αυτό το διάστημα ο φόβος και η απόρριψη δεσπόζουν στον δεσμό σας.

 Το να θυμόμαστε θετικές στιγμές στη σχέση, έχει θετικό αντίκτυπο στο παρόν. Όταν νιώθουμε ανασφαλείς στη σχέση, η ανάμνηση μιας ευτυχισμένης στιγμής που νιώθαμε πλήρεις και κοντά ο ένας στον άλλο, μπορεί να ωφελήσει τη σύνδεσή μας και αυτή τη στιγμή.

Είναι σαν να βρίσκει ο ένας πίστη στον άλλο και αυτήν την πίστη, πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε προς όφελος και των δύο.

Τι μπορείτε να κάνετε αν δυσκολεύεστε;

Καθίστε μερικά λεπτά με τον σύντροφό σας και θυμηθείτε ο καθένας μια καθοριστική στιγμή στη σχέση σας, είτε μιλάμε για την πρώτη φορά που συναντηθήκατε, μια εμπειρία που σας έφερε κοντά ή αν έχετε παιδιά, την απόκτηση του παιδιού σας.

Μαζί με τις στιγμές, θυμάστε και τις κοινές ανάγκες σας που εκπληρώθηκαν τις στιγμές εκείνες και σας βοηθούν να κατανοήσετε και τα συναισθήματα που νιώθετε, όσο κι αν έχουν αλλάξει οι περιστάσεις και να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον δεσμό που έχετε χτίσει.

Η πληρότητα σε μακροχρόνιες σχέσεις μπορεί να έρθει από πολλές πηγές και τα άγχη της καθημερινότητας μπορεί να κάνουν την πληρότητα να χαθεί. Μια κλεφτή ματιά σε μια ευτυχισμένη στιγμή του παρελθόντος, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά.

 

ΠΗΓΗ: queen.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα