Γιατί συμβαίνει; Ερωτικά όνειρα με απαγορευμένα πρόσωπα – Ανατριχιαστικό

Γιατί συμβαίνει; Ερωτικά όνειρα με απαγορευμένα πρόσωπα – Ανατριχιαστικό

Ψυχίατροι ανά τους αιώνες έχουν κάνει μελέτες σε βάθος γύρω από αυτό το ζήτημα. Πως γίνεται να βλέπουμε ερωτικά όνειρα με ντροπιαστικό περιεχόμενο που κανείς λογικός νους δε θα σκεφτόταν.

Γονείς, παιδιά, άτομα που έχουν φύγει απ’ τη ζωή, εχθροί και φίλοι έρχονται στα όνειρα με αυτόν τον σοκαριστικό τρόπο. Ας δούμε γιατί…

Ονειρεύτηκες το βράδυ ότι έκανες σεξ; Ήταν με κάποιον άλλο από τον σύντροφό σου; Ήταν περίεργο; Ντροπιαστικό; Αηδιαστικό; Ή, μήπως, ήταν το καλύτερο σεξ που είχες ποτέ;

Θα μπορούσε να είναι το οποιοδήποτε απ’ όλα αυτά. Εξάλλου, τα όνειρα είναι το αποτέλεσμα όσων συμβαίνουν στο υποσυνείδητό μας, στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με όσα συμβαίνουν στη ζωή μας σε πραγματικό χρόνο.

Τα όνειρα που περιέχουν σεξ είναι τα πιο ενδιαφέροντα προς αποκρυπτογράφηση και αντιπροσωπεύουν τις πιο προσωπικές αποκαλύψεις της εξέλιξης του καθενός. Πρέπει, λοιπόν, να κατανοήσεις κάποια πράγματα σχετικά με τα όνειρα που αφορούν στο σεξ.

Για παράδειγμα, αν ονειρευτείς ότι κάνεις σεξ και φτάσεις σε οργασμό, μπορεί απλώς να πρόκειται για μια καθόλα φυσική λειτουργία του οργανισμού, που απελευθερώνει ένα τμήμα της συσσωρευμένης του ενέργειας. Δες το σαν το ξεκίνημα μιας νέας ημέρας…

Ονειροκρίτης για το… σπίτι – Τι σημαίνει αν δεις…

Πρέπει να εμπεδώσεις ότι ο κάθε χαρακτήρας που βλέπεις στα όνειρά σου αντικατοπτρίζει μια δική σου πλευρά, όσο αρεστή ή δυσάρεστη και αν σου είναι. Έτσι, ο κάθε τύπος που μπορεί να κάνεις σεξ στον ύπνο σου, είναι εκεί για να σου δείξει μια πλευρά του εαυτού σου που είτε αγνοείς, είτε γνωρίζεις πολύ καλά, είτε προσπαθείς πολύ να αποφύγεις.

Ως εκ τούτου, όταν βλέπεις ότι κάνεις σεξ με κάποιον (είτε τον ξέρεις είτε όχι), λαμβάνεις ένα μήνυμα από το υποσυνείδητό σου ότι δεν χρειάζεται άλλο να παραγκωνίζεις αυτή την εκδοχή του εαυτού σου (δηλαδή, όσα πρεσβεύει ο τύπος με τον οποίο κάνεις σεξ), αλλά να την εντάξεις και αυτή στην καθημερινότητά σου, καθώς είναι εσύ.

Πως να θυμάσαι τα όνειρα που βλέπεις;

Όσο πιο πολύ βλέπεις ότι κάνεις σεξ στον ύπνο σου και μάλιστα με διαφορετικούς συντρόφους κάθε φορά, τόσο σημαίνει ότι υπάρχουν στοιχεία του εαυτού σου που επιμένεις να απωθείς και τα οποία, στο δεδομένο όνειρο, αντιπροσωπεύουν οι τύποι με τους οποίους σχετίζεσαι.

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς από ποιο κομμάτι του «εγώ» σου προσπαθείς μανιωδώς να φύγεις και γιατί;

Tι γίνεται με όνειρα με απαγορευμένα πρόσωπα;

Σ’ αντίθεση με τη γενική γραμμή του Φρόιντ για τα όνειρα και πώς αυτά αποκρύπτουν το βαθύτερό τους νόημα, έρχεται η άποψη ενός άλλου γνωστού ψυχαναλυτή του Ελβετού Κάρλ Γκουστάβ Γιούνγκ, ο οποίος υπήρξε και μαθητής του Φρόιντ.

Ο Γιούνγκ, πίστευε ότι τα όνειρα ήταν αντισταθμιστικά και ότι εξισορροπούσαν τα στοιχεία του χαρακτήρα μας τα οποία απουσίαζαν από την πραγματικότητά μας. Πίστευε επίσης ότι μπορούσαν και να λειτουργήσουν αφυπνιστικά, αν η συμπεριφορά μας ήταν μια διαρκής άρνηση της πορείας μας προς την αληθινή μας προσωπικότητα. Αυτή η άποψη είναι πιο κοντά στην ανάλυση κι εξήγηση που δίνει η σύγχρονη ψυχολογία.

Τέτοια όνειρα υποδηλώνουν την ψυχολογική ένωση κι επιθυμία που είχαμε ή θέλουμε να έχουμε κι επειδή η επαφή είναι η απόλυτη ένωση των σωμάτων δύο ανθρώπων, χρησιμοποιείται ως σύμβολο για να υποδηλώσει το είδος της ένωσης που επιθυμούμε είτε με το άτομο που βλέπουμε στο όνειρό μας, είτε με τον εαυτό μας.

Τι σημαίνει αν δεις Άγιο στον όνειρό σου

Αν τώρα κάποιος διερωτάται ποια είναι αυτή η ένωση, τότε θα πρέπει να ψάξει και να σκεφτεί τι είδους σχέση έχει με το συγκεκριμένο άτομο και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που φέρει.

Άλλη πιθανότητα είναι το γεγονός ότι βρίσκουμε πιο ελκυστικά γνωρίσματα πάνω σ’ εκείνο τον άνθρωπο, τα οποία επιθυμούμε να εντάξουμε και στη δική μας ζωή. Ίσως αυτά να έχουν να κάνουν, στην περίπτωση του ερωτικού ονείρου με τον πατέρα για παράδειγμα, με τα χαρακτηριστικά του πατέρα κουβαλητή κι οικογενειάρχη (ως ρόλο), ή του πατέρα που είναι ψύχραιμος, συγκροτημένος, δημιουργικός, ευαίσθητος, νοιάζεται.

Μπορεί πάλι να αφορά καθαρά επιθυμία του ατόμου να εκφραστεί ελεύθερα σ’ ένα θέμα οικογενειακό, κι έτσι υποδηλώνεται η ανάγκη του να μιλήσει χωρίς περιορισμούς και φραγμούς.

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα