Μετέτρεψε σε σπίτι αεροπλάνο μέσα στο δάσος

Μετέτρεψε σε σπίτι αεροπλάνο μέσα στο δάσος

Στις αρχές της δεκαετίας του '70, ο Μπρους Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για 10 στρέμματα γης στο Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ του Όρεγκον και έβαλε εκεί ένα αεροπλάνο το οποίο μετέτρεψε σε σπίτι του.  Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, ο οποίος σήμερα είναι 73 ετών, λέει στο CNBC ότι το όνειρό του ξεκίνησε όταν είδε στην τηλεόραση ένα νεκροταφείο αεροπλάνων σε ηλικία μόλις 15 ετών. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή αποφάσισε ότι ήθελε να ζήσει σε ένα παρόμοιο.

Το 1999, ο Κάμπελ αποφάσισε ότι θα το ακολουθήσει το όραμά του, αλλά δεν είχε ιδέα πώς να το κάνει, οπότε προσέλαβε μια εταιρεία για να του βρει ένα αεροπλάνο. «Αγοράσετε απλώς ένα αεροσκάφος εντελώς άθικτο και πλήρως λειτουργικό. Απλά αφαιρέστε τους κινητήρες», λέει. Τελικά πήρε το αεροπλάνο που μετέφερε την σορό του Αριστοτέλη Ωνάση για να ταφεί στην Ελλάδα, μετά τον θάνατό του, το 1975

Ο Κάμπελ πρόσθεσε στο αεροσκάφος ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν νεροχύτη, ένα φορητό πλυντήριο ρούχων, ένα ψυγείο και ένα καροτσάκι φαγητού από ένα άλλο αεροπλάνο που χρησιμεύει ως ντουλάπι τροφίμων.

Στη θέση της κουζίνας, ο Κάμπελ έχει ένα φούρνο μικροκυμάτων και μια τοστιέρα, τις οποίες χρησιμοποιεί ελάχιστα. «Είμαι σπασίκλας. Δεν μαγειρεύω, οπότε είναι μικρός ο χώρος της κουζίνας», λέει με χιούμορ. 

Δίπλα στον χώρο της κουζίνας, έχει βάλει έναν καναπέ, ο οποίος λειτουργεί και ως χώρος ύπνου και τον πάγκο εργασίας του.

Τα μηνιαία έξοδά του είναι 370 δολάρια το μήνα, στα οποία περιλαμβάνονται 220 δολάρια το μήνα σε φόρους ακίνητης περιουσίας και μεταξύ 100-250 δολάρια θέλει για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο 73χρονος ξοδεύει το χρόνο του στην αποκατάσταση παλαιών συστημάτων υπολογιστών, στη διόρθωση διαφόρων ηλεκτρικών συστημάτων στο αεροπλάνο και στην ξενάγηση του κόσμου στο αεροσκάφος του.

«Δεν μετανιώνω για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Από την εμπειρία μου με τους επισκέπτες μου, πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα αγκαλιάσει αυτό το όραμα ολόψυχα σε αρκετό ποσοστό ώστε να μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάθε αεροσκάφος που αποσύρεται από την υπηρεσία», λέει.

Επειδή ως επί το πλείστον μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, η ελπίδα του είναι να έχει μια μέρα ένα αεροπλάνο και εκεί. «Σκοπός μου είναι να φτιάξω ένα σπίτι σε μια χώρα που αγαπώ και με ανθρώπους που αγαπώ», λέει.

πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα