Ανάρπαστα τα σουβενίρ του τέως Βασιλιά: Πωλούν ακόμα και αλληλογραφία από το 1940!

Ανάρπαστα τα σουβενίρ του τέως Βασιλιά: Πωλούν ακόμα και αλληλογραφία από το 1940!

Φλυτζάνια και κούπες με τη μορφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ευχετήριες κάρτες από το γάμο του γιου του Παύλου, με τη Μαρί Σαντάλ το 1995, μέχρι μαχαιροπίρουνα με τη σκαλιστή κορώνα στο κάτω μέρος τους και επιστολές με την υπογραφή του άλλοτε μονάρχη.
Αυτά και άλλα πολλά  πωλούνται στο διαδίκτυο, με τις τιμές τις τελευταίες μέρες να έχουν ανέβει και το αγοραστικό ενδιαφέρον να έχει αυξηθεί.

Άνθρωποι που βρέθηκαν με τα σχετικά αντικείμενα στα χέρια τους, παίρνουν μέρος σε ένα ιδιόμορφο χρηματιστήριο ειδών, που σχετίζονται κυρίως με την τέως βασιλική οικογένεια της χώρας. Πρόκειται όπως λένε για οικογενειακά κειμήλια πολλά από τα οποία βρίσκονταν για χρόνια ξεχασμένα σε κάποιο πατάρι και όταν αποφάσισαν να τα πουλήσουν στο διαδίκτυο, έμειναν έκπληκτοι από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε.

Ένα κάδρο με τον έκπτωτο μονάρχη πάνω σε άλογο στις αρχές της δεκαετίας του 60 πωλείται 110 ευρώ. Ένα άλλο, πάλι με τον τέως βασιλιά, κοστίζει φθηνότερα… Στη λίστα των προς πώληση αντικειμένων και αυτά τα φλυτζάνια που πωλούνται 20 ευρώ το καθένα.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον κ τη ζήτηση, πολλοί γράφουν πως αυτά τα αντικείμενα δεν απευθύνονται μόνο σε νοσταλγούς της βασιλείας, αλλά γενικότερα σε όσους θέλουν να έχουν σπίτι τους, κάτι που να κρύβει ιστορία.

Στην κορυφή της λίστας αναφορικά με την τιμή, 3 φάκελοι που περιέχουν όπως λέει ο ιδιοκτήτης, βασιλική αλληλογραφία. Επιστολές ακόμα και από τον Αύγουστο του 1940, που ο τότε βασιλιάς είχε στείλει στον Πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Τα μαχαιροπίρουνα με τις κορώνες πωλούνται ως συλλεκτικά προς 25 € το καθένα και αν κάποιος θελήσει να βάλει στο ίδιο τραπέζι και τα ποτήρια, θα πρέπει να πληρώσει για το καθένα 20 ευρώ και θα πάρει μαζί και ευχαριστήριες κάρτες με την υπογραφή του έκπτωτου μονάρχη.

Τιμές φωτιά και για μια ευχετήρια κάρτα που έστειλε ο γιος του τέως βασιλιά, σε μια σειρά από καλεσμένους του, μετά το γάμο του, στο Λονδίνο με τη Μαρί Σαντάλ.

Λίγο τα πλάνα από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και λίγο οι συζητήσεις για την τέως βασιλική οικογένεια της χώρας, έκαναν πολλούς να χαμογελούν από ικανοποίηση, με τις πωλήσεις να συνεχίζονται και τις τιμές να ανηφορίζουν διαρκώς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα