Πως συνδέονται οι αγαπημένες μας γεύσεις με την προσωπικότητα μας;

Πως συνδέονται οι αγαπημένες μας γεύσεις με την προσωπικότητα μας;

Κάθε άτομο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν την προσωπικότητά του αλλά υπάρχουν επίσης και γενικά που μοιάζουν με άλλων ανθρώπων που τους επηρεάζουν ποικιλοτρόπως. Οι ψυχολόγοι προσπαθούν να συνδέσουν τις προτιμήσεις των ανθρώπων για δημοφιλή τρόφιμα για να καταλάβουν τι δείχνουν για την ανθρώπινη φύση. Ας δούμε ένα προς ένα τα συμπεράσματά τους.

Πόσο γρήγορα τρώτε;
 
Η Δρ. Julia Hormes είναι ψυχολόγος που ειδικεύεται στην έρευνα διατροφής. Σε συνέντευξή της στη βρετανική Huffington Post, εξήγησε ότι ο ρυθμός της διατροφής μας μπορεί να ρίξει φως στα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μας. Συγκεκριμένα είπε: «Οι άνθρωποι που τείνουν να τρώνε αργά συνήθως τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο και ξέρουν να εκτιμούν περισσότερο τις μικρές στιγμές στη ζωή».

 
Στον αντίποδα σημείωσε ότι όσοι τους αρέσει να τρώνε γρήγορα τείνουν να είναι πιο φιλόδοξοι, αλλά επίσης στερούνται υπομονής. Αυτοί είναι επίσης άνθρωποι που συνήθως αντιμετωπίζουν επιτυχώς πολλά καθήκοντα και θεωρούνται από άλλους ως καλοί συνεργάτες στις επαγγελματικές τους σχέσεις λόγω των υψηλών επιπέδων προσφοράς και αφοσίωσης που δείχνουν.

Πώς τρώτε τα αυγά;
Σας αρέσει να τρώτε βραστά αυγά ή προτιμάτε να απολαμβάνετε μια ομελέτα; Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Fabulous, ο ψυχολόγος Lee Chambers παρουσίασε μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τους αρέσουν τα βραστά αυγά είναι συνήθως πιο υπομονετικοί, ευέλικτοι και έξυπνοι, ενώ στη δεύτερη ομάδα θα βρείτε αγχωμένους ανθρώπους που είναι πιο ευφάνταστοι και ενεργητικοί σε σύγκριση με τους λάτρεις των σφιχτών βρασμένων αυγών.

Μπριζόλα: Καλοψημένη ή σχεδόν ωμή;
Εάν είστε λάτρης του κρέατος, πιθανότατα αισθάνεστε ότι αν η μπριζόλα που επιθυμείτε να φάτε δεν είναι ακριβώς όπως σας αρέσει δεν θα την απολαύσετε και στη συνέχεια μπορεί να αρνηθείτε να την φάτε. Η προτίμησή σας για μπριζόλα μπορεί να σηματοδοτήσει το επίπεδο αυθορμητισμού σας. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που προτιμούν σχεδόν ωμές τις μπριζόλες τους τείνουν να είναι πιο εξωστρεφείς, δημιουργικοί και αυθόρμητοι, ενώ εκείνοι που τους αρέσει το κρέας τους πιο καλοψημένο θα είναι πιθανώς λιγότερο αυθόρμητοι, αλλά θα έχουν περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερο πάθος γι' αυτό που κάνουν.

Τηγανητές πατάτες: Τραγανές και λεπτές ή χοντροκομμένες;

Δεν έχουμε πραγματικά ερευνήσει αυτό το θέμα, αλλά υποθέτουμε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λατρεύουν τις τηγανητές πατάτες σε κάποια μορφή. Ακόμη και εκείνοι που προτιμούν να αποφεύγουν αυτό το φαγητό για προφανείς λόγους υγείας δεν το μισούν.

Όταν μιλάμε για αυτό το αγαπημένο πιάτο, μπορεί κανείς να χωρίσει τους οπαδούς του σε δύο στρατόπεδα: εκείνους που τους αρέσουν τα λεπτά και τραγανά τσιπς και εκείνους που προτιμούν χοντροκομμένες πατάτες. Σε αυτό το πλαίσιο, η Hormes εξηγεί ότι η επιλογή τραγανών πατατών υποδηλώνει ότι είστε περίεργοι, μοντέρνοι και νέοι στην καρδιά. Στον αντίποδα οι λάτρεις των χοντρών πατατών, όπως αναφέρει, θεωρούνται συχνά πιο επιμελείς, συντηρητικοί και πιστοί.

Σοκολάτα: Από το ψυγείο ή το ντουλάπι;
Όπως και άλλα τρόφιμα στη λίστα, στους περισσότερους αρέσει η σοκολάτα. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση λίγης μαύρης σοκολάτας καθημερινά είναι ωφέλιμη για την υγεία.

Ο Chambers εξήγησε ότι η θερμοκρασία της σοκολάτας που σας αρέσει να τρώτε μπορεί να αποκαλύψει ποιος πραγματικά είστε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνοι που αποθηκεύουν μια σοκολάτα στο ντουλάπι είναι συνήθως δυναμικοί και απλοί άνθρωποι που τείνουν να συνεργάζονται καλύτερα με τους άλλους. Εκείνοι που την ψύχουν θεωρούνται από τους άλλους ως οραματιστές και εμπνευσμένοι άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα