Σάλος με γαμπρό που πήγε στο γάμο του ως στρατιώτης Ναζί για να τιμήσει τον Χίτλερ και την Εύα Μπράουν

Σάλος με γαμπρό που πήγε στο γάμο του ως στρατιώτης Ναζί για να τιμήσει τον Χίτλερ και την Εύα Μπράουν

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το ναζιστικό σκηνικό που στήθηκε σε γάμο στο Μεξικό. Ο γαμπρός έφτασε στο μυστήριο ντυμένος στρατιώτης των Ναζί, μαζί με άλλους τρεις φίλους του.

Τα γεγονότα συνέβησαν στην πόλη Τλαξκάλα όπου ο Φερνάντο και η Τζοσεφίνα παντρεύτηκαν στις 29 Απριλίου, την ίδια ημερομηνία που ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύτηκε την Eύα Μπράουν.

Ο γάμος είχε προγραμματιστεί τουλάχιστον τρία χρόνια πριν αλλά λόγω και της καραντίνας στην πανδημία αναβάλλονταν. Ο ίδιος ο άνδρας αποκάλυψε ότι ανήκει σε ένα κλαμπ που αναδημιουργεί μια σειρά πολεμικών γεγονότων, παρέα με άλλα είκοσι μέλη και πως στο παρελθόν έχει δεχτεί επιθέσεις και απειλές για τη ζωή του.

Μεγάλες αντιδράσεις

Το θέμα έχει φτάσει και στην κυβέρνηση με πολλές οργανώσεις να ασκούν έντονη κριτική και στην καθολική εκκλησία που επέτρεψε αυτό το σκηνικό.

Σάλος με γαμπρό που πήγε στο γάμο του ως στρατιώτης Ναζί την επέτειο του γάμου του Χίτλερ με τη Μπράουν

Ο Φερνάντο έφτασε στην τελετή φορώντας ένα γνήσιο γκρι κοστούμι Waffen SS, ένα επίλεκτο σώμα του Schutzstaffel, της ένοπλης πτέρυγας του Χίτλερ.

Κουμπάροι στελέχη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Το ζευγάρι, μέχρι σήμερα, έχει δύο παιδιά, και τα δύο βαφτισμένα από Γερμανούς στελέχη του στρατού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 Το αγόρι ονομάστηκε Reinhard από τον στρατηγό Reinhard Heydich, ενώ το κορίτσι Hanna Gertrud από τη Hanna Reitsch, μια διάσημη πιλότο του ναζιστικού στρατού που θα έσωζε τον Χίτλερ από ένα buncker και η Gertrud Scholtz-Klink, πρόεδρος του National League of National Socialist Women.

Πολιτικό γάμο πριν έξι χρόνια με σβάστικα

Πριν από έξι χρόνια ο Φερνάντο και η Τζοσεφίνα παντρεύτηκαν στο ληξιαρχείο του Ecatepec. Μάλιστα τότε είχε χρησιμοποιήσει μια σβάστικα, αλλά τώρα για την τελετή στην εκκλησία αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει κανένα σύμβολο που παραπέμπει στον ναζιστικό στρατό.

 Ο γαμπρός παραδέχτηκε πως είναι θαυμαστής των ναζί
«Έχουμε δεχτεί απειλές»

Η νύφη Τζοσεφίνα είπε από την πλευρά της: «Δεν ήξερα πολλά για την ιστορία, αλλά ο άντρας μου το είπε και τον υποστηρίζω γιατί έχω έναν υπεύθυνο σύζυγο». Αποκάλυψε πάντως πως ο σύζυγος της και η ίδια έχουν δεχθεί ακόμη και απειλές θανάτου για τις φωτογραφίες όπου χρησιμοποιούν Γερμανικά ρούχα από τον δεύτερο πόλεμο.

«Πιστεύουν στην ιστορία των νικητών»

Δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Φερνάντο εάν πιστεύουν στην ιστορία των νικητών και αν θαυμάζει τον Χίτλερ και εκείνος τους εξέπληξε απαντώντας καταφατικά: Γνωρίζω πως για πολλούς ανθρώπους ο Χίτλερ είναι δολοφόνος και έχει προκαλέσει γενοκτονία. Είναι σύμβολο ρατσισμού και βίας. Αλλά οι άνθρωποι κρίνουν χωρίς να έχουν πληροφορίες ή επειδή πιστεύουν στην ιστορία των νικητών. Με έχουν χτυπήσει, με έχουν φτύσει και μάλιστα μου πετάξει έξω από αυτοκίνητο. Το χειρότερο ήταν η στιγμή που μου έστρεψαν ένα όπλο και με αποκαλούσαν Ναζί. Αλλά η ομορφιά του να αγαπάς ένα ιδανικό πεθαίνει γι' αυτό».

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα