Τα 9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ψάξετε στο Google

Καθημερινά εκατομμύρια κόσμου, έχουν την περιέργεια να ψάξουν κάτι στο Google, που δεν θα έπρεπε, όπως ένα θέμα υγείας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η πρωτοβουλία δεν βγαίνει σε καλό, γιατί το διαδίκτυο μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμο, αλλά κρύβει ταυτόχρονα και κινδύνους.
Γι’ αυτό και οι χρήστες του Reddit αποφάσισαν να φτιάξουν μια λίστα, αφού μπήκαν στην διαδικασία να τα ψάξουν πρώτα, μερικά αποτελέσματα που τους έκαναν να αηδιάσουν, μετά το googlαρισμά τους.

Όπως τα 9 παρακάτω, τα οποί καλύτερα να μην τα ψάξετε…

Το όνομα του Evan Fournier, του παίκτη των New York Knicks
 Δεν είναι τυχαίο που το παρατσούκλι του είναι «Never Google», γιατί υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος πίσω από αυτό. Το επώνυμο του είναι μια παλιά γαλλική λέξη για το «Boulanger» που σημαίνει αρτοποιός. Είναι όμως επίσης το όνομα μιας γάγγραινας που προσβάλει τα γεννητικά όργανα. Και δεν υπάρχει ποτέ λόγος να googlάρεις κάτι τέτοιο.

Τη… Google
 H θεωρία του άπειρου βρόχου που μπορεί να φτάσει μέχρι και στο τέλος του κόσμου είναι λίγο πολύ γνωστή. Αν πληκτρολογήσετε Google στο Google, θα σας οδηγήσει σε μια αέναη επανάληψη, που θα σας οδηγεί σε όλο και περισσότερες σελίδες και φυσικά στο χάσιμο χρόνου. Η τρέλα δεν αργεί.

Μην ψάξεις τη διεύθυνση e-mail σου
 Μπορεί αρχικά να μοιάζει χρήσιμο, ώστε να μάθεις που είσαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, αλλά στη συνέχεια υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει τρομακτικό. Οι χρήστες του Reddit ανέφεραν αρκετούς λόγους, όπως κλεμμένους λογαριασμούς, διαρροές κωδικών και πολλά ακόμα. Μην το κάνετε αν δεν αντέχετε αυτό που βλέπετε, αν και θα έπρεπε. Αλλά με προσοχή. Ένα προτεινόμενο εργαλείο για να διαπιστώσετε εάν έχετε παραβιαστεί σε παραβίαση δεδομένων είναι το haveibeenpwned.com, το οποίο μπορεί να σας ενημερώσει.

Το αγαπημένο σου φαγητό
 Ξέρετε γιατί; Γιατί το πιο πιθανό είναι να προκαλέσετε πείνα και λιγούρα στον εαυτό σας ενώ δεν χρειάζεται.

Το Calculus Bridge
Μην το ψάξετε γιατί δεν θα βγάλετε άκρη. Γιατί αν νομίζετε ότι πρόκειται για μαθηματικό πρόβλημα, ούτε για καμιά εξωτική γέφυρα. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό οδοντιατρικό πρόβλημα και αν τουλάχιστον δεν είστε οδοντίατρος, δεν υπάρχει κανένα νόημα.

Το ναρκωτικό Krokodil
 Το ναρκωτικό Krokodil (Desomorphine η επιστημονική του ονομασία), χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ηρωίνης κυρίως στη Ρωσία και την Ουκρανία. Είναι ένα παράγωγο της μορφίνης με αρκετά δυνατά οπιοειδή αποτελέσματα. Συνήθως, τα φάρμακα που παράγονται παράνομα έχουν τρομακτικές παρενέργειες, αφού μπορούν να «κάψουν» το δέρμα ή να προκαλέσουν μεγάλης κλίμακας μόλυνση ιστού ή βλάβη στην περιοχή που γίνεται η ένεση. Γι’ αυτό και το Krokodil έγινε γνωστό ως το ναρκωτικό που τρώει τη σάρκα.

Η μυκητίαση mouth iarva
Ένας χρήστης του Reddit θέλησε κάποια στιγμή να ψάξει τον όρο «moth iarva». Αλλά από λάθος τελικά έψαξε την μυκητίαση του στόματος που έχει ακόμα ένα γράμμα, «mouth iarva». Η εμπειρία του από εκεί και πέρα δεν ήταν καθόλου καλή.

Αποκόλληση δακτυλίου (ring avulsion)
 Στην αρχή όταν διαβάζεις τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση, είναι κάπως ομαλό, αλλά όσο προχωρεί, οι γκριμάτσες στο πρόσωπο είναι αναπόφευκτες. Η αποκόλληση του δακτυλίου συμβαίνει όταν ένα δαχτυλίδι που φοράτε σε κάποιο δάχτυλό σας πιάνεται από κάτι ή ασκεί τόσο μεγάλη πίεση που μπορεί να βλάψει πολύ σοβαρά τον μαλακό ιστό στο δάχτυλο. Και το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί είναι να κοπεί το δάχτυλό σας.

Τα συμπτώματα που έχετε
 Λοιπόν, μπορεί να το ξέρετε ήδη αυτό. Αλλά αν βάλετε μερικά απλά συμπτώματα στο Google, μετά από λίγη ώρα θα πιστεύετε ότι έχετε 3 αρρώστιες, μεταξύ των οποίων και μια ανίατη. Ακόμα και αν έχετε συνάχι, μπορεί να οδηγηθείτε σε ένα συμπέρασμα που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, αλλά μπορεί να σας προκαλέσει εύκολα φόβο, ανασφάλεια και εμμονή. Να πάτε σε γιατρό αν φοβάστε ότι έχετε κάτι σοβαρό. Δεν θα σας φάνε.

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα