Ζούσαν στο σπίτι 70 χρόνια χωρίς να ξέρουν ότι μπορούσαν να πεθάνουν ανά πάσα στιγμή

Ζούσαν στο σπίτι 70 χρόνια χωρίς να ξέρουν ότι μπορούσαν να πεθάνουν ανά πάσα στιγμή

Μια οικογένεια από την Αγία Πετρούπολη έκανε μια τρομακτική ανακάλυψη στο σπίτι όπου ζούσε για 70 χρόνια. Και αυτό γιατί κατά την διάρκεια μιας ανακαίνισης ανακάλυψαν τυχαία μια οβίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κάτω από το πάτωμα. 
Το σπίτι βρίσκεται στο κέντρο της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Ρωσίας και η οβίδα ήταν ακόμα ενεργή όταν την ανακάλυψαν. 

 Σύμφωνα με αξιωματούχο της περιφέρειας Πετρογκάντσκι, Αλεξάντρα Σοκόλοβα το σπίτι εκκενώθηκε για λίγες ώρες από την οικογένεια ώστε οι πυροτεχνουργοί του στρατού και της αστυνομίας να κατάφεραν να απομακρύνουν με ασφάλεια την οβίδα.

H Αγία Πετρούπολη κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πολιορκήθηκε από τους Ναζι για περίπου 900 μέρες και βομβαρδίστηκε με μανία σε μια προσπάθεια να καμφθεί η αντίσταση της. Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων πέθαναν από την πείνα, τις σφαίρες και τις βόμβες στο διάστημα αυτό όμως η πόλη δεν έπεσε ποτέ στα χέρια των Ναζί. Μάλιστα μετά την λήξη του πολέμου το Λένινγκραντ (όπως είχε ονομαστεί η Αγία Πετρούπολη επί Σοβιετικής εποχής) ανακηρύχθηκε από τους συμμάχους «ηρωική πόλη».

e-daily