Ο τερματοφύλακας που δεν πήγε στο Μουντιάλ εξαιτίας ενός… After Shave

Ο τερματοφύλακας που δεν πήγε στο Μουντιάλ εξαιτίας ενός… After Shave

 Στο Μουντιάλ του 2002 η Ισπανία πήγε χωρίς τον βασικό τερματοφύλακα της, επειδή αυτός τραυματίστηκε σοβαρά ενώ ξυριζόταν.

Αν είναι να συμβεί κάτι, λένε, θα συμβεί ό,τι κι αν γινει. Ανάμεσα σε αυτούς που το λένε και το πιστεύουν, σίγουρα είναι και ο Σαντιάγκο Κανιθάρες, αφού είχε έναν από τους πιο περίεργους τραυματισμούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολικό.

Λίγες εβδομάδες πριν το Μουντιάλ 2002, ο τερματοφύλακας της Βαλένθια και της εθνικής Ισπανίας ξυριζόταν στο δωμάτιο του προπονητικού κέντρου και μόλις τελείωσε αποφάσισε να βάλει After Shave. Τι το ήθελε; Σε μια στιγμή απροσεξίας, το μπουκάλι έφυγε από τα χέρια του, έσπασε και ένα κομμάτι έπεσε στο δεξί πόδι του και του έκοψε τον τένοντα στο μεγάλο δάχτυλο!

Ακούγεται περίεργο ή εξωφρενικό και μόνο που το διαβάζεις, πόσω μάλλον το ζεις... Κι όμως, ο Κανιθάρες, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ αφού δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη, αναγκάστηκε να μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες και φυσικά δεν πήγε ποτέ στην Ιαπωνία και στη Ν. Κορέα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.