Η πόλη πρότυπο που κατέληξε σαν ταινία Αποκάλυψης

Η πόλη πρότυπο που κατέληξε σαν ταινία Αποκάλυψης

Η κινέζικη κυβέρνηση το παρουσίασε σαν το πράσινο πρότζεκτ που θα αλλάξει τον κόσμο. Λίγα χρόνια μετά, το πρότζεκτ απέτυχε και η πόλη που προοριζόταν να γίνει η πόλη του μέλλοντος κατέληξε να μοιάζει με ταινία Αποκάλυψης.

Το σκεπτικό ήταν μια πόλη που θα φιλοξενούσε χιλιάδες κόσμου και παράλληλα θα έλυνε το περιβαλλοντολογικό πρόβλημα. Η Κίνα μαστίζεται από τη ρύπανση λόγω των εργοστασίων και την υπερβολική χρήση λιγνίτη. Οι ειδικοί πρότειναν πολυκατοικίες με μπαλκόνια που θα έχουν βλάστηση ώστε να βοήθησει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

826 διαμερίσματα χτίστηκαν και τα μπαλκόνια τους έμοιαζαν με δάσος, αλλά δεν είχαν προβλέψει ότι τα φυτά θα έφερναν ενοχλητικά κουνούπια. Μόλις ένα χρόνο από τη πώληση των διαμερισμάτων, οι αγοραστές άρχισαν να τα εγκαταλείπουν, αφού δεν μπορούσαν να αντέξουν τις ενοχλήσεις από τα κουνούπια.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του κόσμου το σκηνικό έγινε ακόμη χειρότερο αφού η βλάστηση προχώρησε χωρίς έλεγχο και τώρα η πόλη μοιάζει σκηνικό από ταινία του Χόλιγουντ όπου ελάχιστοι επιζήσαντες περιπλανιούνται στην έρημη πόλη.

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα