Ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για μαύρη μαγεία και σκότωσε 544 ανθρώπους

Ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για μαύρη μαγεία και σκότωσε 544 ανθρώπους

Αν πιστέψουμε την ομολογία του πριν την εκτέλεσή του, ο Peter Niers σκότωσε 544 ανθρώπους. 24 από αυτούς ήταν έγκυες γυναίκες, τις οποίες σκότωσε για τα έμβρυά τους. Ο θρύλος γύρω από το όνομά του δεν είναι τόσο γνωστός όσο εκείνος του Vlad του παλουκώτη (ή δράκουλα) ή εκείνον της Elizabeth Bathory. Ωστόσο δε υστερεί καθόλου σε τρόμο.

Λεγόταν λοιπόν πως ο Γερμανός Peter Niers ήταν ειδικός στη μαύρη μαγεία. Πως μπορούσε να μεταμορφωθεί σε γάτα, σε σκύλο ή κατσίκα και ακόμα μπορούσε να γίνει αόρατος. Λέγεται επίσης ότι χρησιμοποίησε αυτές τις δυνάμεις για να κανιβαλίζει έμβρυα. Αυτά φτάνουν για να το κατατάξουν στην κατηγορία των πιο αιμοσταγών serial killer της ιστορίας.

Γεννήθηκε σε μια οικογένεια αγροτών στην Γερμανία του 16ου αιώνα. Από μικρός γνώρισε την φτώχεια και έμαθε στην πράξη τις διαφορές μεταξύ των τάξεων. Οι συνθήκες διαβίωσης στην παιδική του ηλικία έπαιξαν μεγάλο ρόλο για την μετέπειτα αντικοινωνική διαταραχή του.

Η φονική του δράση άρχισε μετά από την εξέγερση των αγροτών το 1525. Το περιστατικό είναι γνωστό ως ο «Πόλεμος των Χωρικών», η μεγαλύτερη εξέγερση της Ευρώπης μέχρι την Γαλλική Επανάσταση. Οι αγρότες επιτέθηκαν σε κάστρα, μοναστήρια και πόλεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η εγκληματικότητα. Μέσα σε ένα χάος έκανε την εμφάνισή του και ο Peter Niers.

O Niers έφτιαξε μια συμμορία στην Αλσατία της σημερινής Γαλλίας, που ήταν το κέντρο των συγκρούσεων. Μαζί με τους 24 συντρόφους του, σκόρπισαν τον τρόμο στην ύπαιθρο, ληστεύοντας και σκοτώνοντας ταξιδιώτες. Η συμμορία εν τέλει έγινε τόσο μεγάλη, που μπορούσε να βαδίσει εναντίον μικρών πόλεων και χωριών, όπου δολοφονούσε, βίαζε και έκλεβε ότι έβρισκε μπροστά της. Η συμμορία ταξίδεψε σε όλη τη νότια Γερμανία, στη δυτική Γαλλία και έφτασε μέχρι την Βαυαρία. Τα όσα έκανε όλο εκείνο το διάστημα, ήταν αρχή του θρύλου του Peter Niers.

Μετά από 11 χρόνια εγκλημάτων, ο Peter Niers και κάποια μέλη της συμμορίας του συνελήφθησαν το 1577. Κάποιος από την συμμορία είχε δώσει πληροφορίες στις αρχές και ο Niers βασανίστηκε και ομολόγησε 75 φόνους.

Αλλά λίγο αργότερα κατάφερε να αποδράσει και να γλιτώσει προσωρινά την εκτέλεση. Αλλά οι ιστορίες των ειδεχθών πράξεων του είχαν ήδη αρχίσει να μετατρέπονται σε λαϊκές δοξασίες. Κυκλοφόρησαν φυλλάδια, βιβλία και τραγούδια γύρω από το όνομά του που μιλούσαν για μαύρη μαγεία και κανιβαλισμό. Σύμφωνα με μια εφημερίδα ο ρεπόρτερ Johann Wick έγραψε πως ο δολοφόνος συνάντησε τον διάβολο σε ένα δάσος της Γαλλίας και ζήτησε τις συγκεκριμένες δυνάμεις για να ολοκληρώσει τα εγκλήματά του.

Οι ιστορικοί πιστεύουν πως όσοι έκαναν τελετές μαύρης μαγείας εκείνη την περίοδο στην Γερμανία, πίστευαν πως τα κεριά που φτιάχνονταν από δέρμα εμβρύων, μπορούσαν να σε κάνουν αόρατο και να σου δώσουν υπερφυσικές δυνάμεις. Ο κανιβαλισμός των εμβρύων πάλι, πίστευαν πως σου δίνει την δυνατότητά να μεταμορφώνεσαι σε ζώα. Ο Niers τα είχε διδαχθεί όλα αυτά.

Ο θρύλος λέει ότι χρησιμοποιούσε το δέρμα εμβρύων για να φτιάχνει κεριά και να μπαίνει στα σπίτια χωρίς να τον πάρει κανένας χαμπάρι. Άλλες φορές πάλι, όπως πίστευε ο κόσμος, έτρωγε μέρη του σώματος των εμβρύων αλλά και των νεαρών γυναικών.

Μετά την απόδραση του και ενώ κρυβόταν, ο Niers λέγεται πως άλλαξε πολλές φορές την εμφάνισή του για να αποφύγει την σύλληψη. Μεταμφιέστηκε λοιπόν σε λεπρό, σε στρατιώτη ακόμα και σε κατσίκα. Όμως το 1581 συνελήφθη για δεύτερη και τελευταία φορά.

Η ιστορία λέει πως έδωσε τα πράγματα του σε έναν πανδοχέα για να κάνει ένα μπάνιο. Οι κάτοικοι της περιοχής ανάγκασαν τον πανδοχέα να τα ψάξει και μέσα βρήκαν αποξηραμένα μέλη εμβρύων. Ειδοποίησαν τις αρχές οι οποίες των συνέλαβαν μέσα στο μπάνιο. Πολλοί πίστεψαν ότι συνελήφθη τόσο εύκολα γιατί αποχωρίστηκε τα μαγικά υπάρχοντά του. Ο Niers ομολόγησε 544 φόνους, από τους οποίους οι 24 ήταν εγκύων.

Επί τρεις ημέρες τον βασάνιζαν. Την πρώτη ημέρα τον έγδαραν και πετούσαν καυτό λάδι στις πληγές. Την δεύτερη ημέρα τον έβαλαν να πατάει σε αναμμένα κάρβουνα, ενώ την τρίτη τον έδεσαν σε έναν τροχό που μπορούσε να συνθλίψει κάποιον μέχρι θανάτου. Ο Niers για κάποιο λόγο άντεξε με τον εκτελεστή να το δίνει την χαριστική βολή

Τα χρόνια που πέρασαν ο θρύλος πέρασε από στόμα σε στόμα, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ποια από τα παραπάνω αποτελούν γεγονότα και ποια λαϊκές δοξασίες. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει πως η ιστορία του Niers είναι ψεύτικη, οπότε μπορεί να θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους serial killers του μεσαίωνα.

Πληροφορίες: allthatsinteresting.com, wikipedia.org

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα