Αυτή θα είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του 2020

Κάθε χρονιά έχει τη δική της… Blue Monday και φυσικά το 2020 δεν θα  μπορούσε να την… αποφύγει!

Εδώ και μερικά χρόνια, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, η «Blue Monday», όπως λέγεται διεθνώς, θεωρείται η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου, καθώς, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, οι άνθρωποι αυτή την ημέρα κατακλύζονται από δυσάρεστα συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Όλα ξεκίνησαν στα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας, όταν μια διαφημιστική εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία σχεδίασε μια καμπάνια για το ταξιδιωτικό γραφείο Sky Travel, με σκοπό να ορίσουν μια ημερομηνία για την πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου.

Μάλιστα για να προωθήσουν καλύτερα την διαφήμιση, κατέληξαν στο μότο «κλείστε σήμερα τις διακοπές σας και διώξτε τη στενοχώρια».

Ο ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, ο Κλιφ Αρνάλ ανακοίνωσε το 2015 ένα μαθηματικό τύπο για να βρει ποια είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου και κατέληξε στην τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου. Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν.

Ο μαθηματικός τύπος του Αρνάλ περιλαμβάνει έξι παράγοντες, όπως ο καιρός (Weather), τα έσοδα (D – Monthly salary), τα χρέη (d – debt), ο χρόνος από τα Χριστούγεννα (T – time since Christmas), o χρόνος από την αποτυχία υλοποίησης των αποφάσεων για το νέο έτος (Q – Time since failing our New Year’s Resolutions), τα χαμηλά επίπεδα κινήτρων (Μ – low motivation levels) και η ανάγκη για δράση (Na – low motivational levels).

Φέτος, η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου πέφτει στις 20 Ιανουαρίου.

 

usay

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα