Το πιο σ@ξι ξενοδοχείο στο Λονδίνο λειτουργεί σε μια πρώην εκκλησία

Το πιο σ@ξι ξενοδοχείο στο Λονδίνο λειτουργεί σε μια πρώην εκκλησία

Επιφάνειες καλυμμένες με μοβ βελούδο και λεπτομέρειες από φτερά παγωνιού, κεντημένα μεταξωτά και περίπλοκες ταπετσαρίες, συνθέτουν την εικόνα του πιο σ3ξι νέου ξενοδοχείου στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Θεατράλε αισθητική και φαντεζί πολυτέλεια διάχυτες σε όλους τους χώρους του νέου 5* ξενοδοχείου στο Λονδίνο, που φιλοξενείται σε ένα κτήριο του 1901 –εδώ κάποτε λειτουργούσε Εκκλησία των Βαπτιστών– στο Holborn στην ευρύτερη περιοχή του West End.

Το όνομά του αποτίνει φόρο τιμής τόσο στον Ιρλανδό συγγραφέα Oscar Wilde, όσο και στην αίγλη που διακρίνει τις τελετές απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Κατά την ανακαίνιση του κτηρίου διατηρήθηκαν ανέπαφα αρκετά χαρακτηριστικά του όπως τα μαρμάρινα δάπεδα, τα περίτεχνα διακοσμητικά ταβάνια, μαχαιροπήρουνα κ.α.

Η αίσθηση της χλιδής κυριαρχεί σε όλους τους χώρους του boutique ξενοδοχείου, η οποία ενισχύεται με εξεζητημένες ανέσεις όπως η υπηρεσία μπάτλερ, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία πολυτέλειας σε κάποιο από τα 39 δωμάτια και σουίτες του.

Η αρχική μορφή του κτηρίου «καθόρισε» κατά κάποιον τρόπο τον σχεδιασμό τους, τα οποία χαρακτηρίζονται για την ξεχωριστή και «προσωπική» διακόσμηση που διακρίνει το καθένα από αυτά. Επιλεγμένα υφάσματα όπως μετάξι και βελούδο σε κόκκινες και χρυσές αποχρώσεις κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του ξενοδοχείου, ωστόσο, δεν είναι άλλο από το εστιατόριο Baptist Grill, το οποίο βρίσκεται στο αρχικό οκταγωνικό παρεκκλήσι του 1903 και σαγηνεύει τον επισκέπτη με τον γυάλινο θόλο του.

Σύμφωνα με ένα από τα «μότο» του ξενοδοχείου βασισμένο σε μία ρήση του Oscar Wilde «Κάθε άγιος έχει παρελθόν και κάθε αμαρτωλός μέλλον». Όσοι θέλουν, λοιπόν, να επισκεφτούν το ξενοδοχείο λαμβάνουν το συγκεκριμένο μήνυμα ως πρό(σ)κληση για μια γνωριμία με μία από τις πιο εντυπωσιακές αφίξεις στο Λονδίνο.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα