Η απίστευτη προτροπή προς τις γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη για το παγωτό

Η απίστευτη προτροπή προς τις γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη για το  παγωτό

Μια συμβουλή από τον δήμο Μπαγκτσιλάρ στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε ένα μεγάλο debate στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ζήτησε από τις γυναίκες να μη γλείφουν δημοσίως το παγωτό τους, εάν θέλουν να είναι «πραγματικά αριστοκρατικές κυρίες» της πόλης.

Αρκετές νεαρές γυναίκες εγγράφηκαν στο μάθημα «Πώς να είμαι μια κυρία στην Κωνσταντινούπολη» του δήμου Μπαγκτσιλάρ, όταν αυτό ξεκίνησε πριν από δύο μήνες. Το δίωρο μάθημα, που γινόταν μία φορά την εβδομάδα, έδινε συμβουλές αναφορικά με τον τρόπου που πρέπει να περιποιούνται τον εαυτό τους, να περπατούν και να μιλούν.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα hurriyetdailynews.com (την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet) τα μαθήματα αυτά είχαν αρκετά θετικά, όμως η συμβουλή για τον τρόπο κατανάλωσης παγωτού τράβηξε επάνω του την περισσότερη προσοχή, όταν τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε αυτό στις 18 Ιανουαρίου. Αυτή ανέφερε: «Αν θέλετε να είστε μία γυναίκα με επίπεδο στην Κωνσταντινούπολη, μη γλείφετε το παγωτό σας δημοσίως».

Ορισμένοι χρήστες των social media επέκριναν αυτήν τη συμβουλή ως «απειλή για την ελευθερία της γυναίκας», ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν την ιδέα, υπονοώντας ότι κανείς δεν θα έπρεπε να γλύφει το παγωτό του δημόσια, οπουδήποτε στον κόσμο.

«Απλά βάλτε το στο στόμα σας και περιμένετε να λιώσει», σχολίασε ένας Τούρκος χρήστης του Twitter. Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε πώς θα έπρεπε να καταναλωθεί μια μπανάνα, απάντησε: «Με πιρούνι και μαχαίρι, φυσικά».

«Οι διαλέξεις είναι διασκεδαστικές. Στην πραγματικότητα, γνωρίζω τα περισσότερα από τα πράγματα που μας λέει ο λέκτοράς μας, αλλά μόλις πρόσφατα άρχισα να τα ασκώ», είπε μια 19χρονη μαθήτρια της σχολής, η Αϊσενούρ Παρμάκ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα