Το απαγορευμένο μέρος στο Κολοσσαιο που άνοιξε μετά από 1.940 χρονιά

Το Κολοσσαίο είναι ένα από τα πιο γνωστά μνημεία σε όλο τον κόσμο με χιλιάδες τουρίστες να το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Αν και είναι ανοιχτό στο κοινό ένα μέρος του ήταν απαγορευμένο για επίσκεψη ακόμα και στην αρχαιότητα και αυτό είναι το Hypogeum.

Πρόκειται για ένα σύστημα υπόγειων σηράγγων κάτω από την κύρια δομή του μνημείου που είναι κλειστό στο ευρύ κοινό. Οι σήραγγες χρησιμοποιήθηκαν για να φιλοξενήσουν μονομάχους και ζώα κατά τη διάρκεια των αρχαίων "παιχνιδιών" και για να φυλάσσουν τον εξοπλισμό που χρειαζόταν για την λειτουργία του Κολοσσαίου.

Οι επισκέπτες του Hypogeum μπορούν να δουν από κοντά τους διαδρόμους που περπατούσαν οι μονομάχοι για να βγούνε στη "σκηνή" του Κολοσσαίου, τους χώρους όπου περίμεναν την σειρά τους για να παλέψουν για τη ζωή τους καθώς και τους ξύλινους ανελκυστήρες που μετέφεραν τα άγρια ζώα ξαφνικά στο κέντρο της σκηνής προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στο κοινό.

Αν και πλέον ο χώρος του Hypogeum είναι ανοιχτός για το κοινό εδώ και περίπου 8 χρόνια οι επισκέπτες πρέπει να κλείσουν αρκετές μέρες πριν ένα ιδιωτικό τουρ για να έχουν πρόσβαση καθώς ακόμα και σήμερα είναι περιορισμένη.

Source: The Secret of the Colosseum by jsansw

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα