Εντυπωσιακό: Κάθε χρόνο από το 1999 Γερμανοί επισκέπτονται την Κρήτη για...

Εντυπωσιακό: Κάθε χρόνο από το 1999 Γερμανοί επισκέπτονται την Κρήτη για...

Κάθε χρόνο από το 1999 οι Γερμανοί επισκέπτονται σταθερά την Κρήτη το χειμώνα.

Κι αυτό δεν είναι τόσο περίεργο. Είναι όμως περίεργο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους μαζεύουν ελιές και το απολαμβάνουν.

Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο ενός πολύ ενδιαφέροντος προγράμματος, το οποίο υλοποιεί τα τελευταία 20 χρόνια σχεδόν, ο αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης Σταμάτης Λυμπερόπουλος.

Εκτός από το μάζεμα των ελιών, οι επισκέπτες γνωρίζουν επίσης, τον πολιτισμό της Κρήτης, τα ήθη και τα έθιμα της, ενώ στην ουσία της επίσκεψης τους οι Γερμανοί έρχονται σε επαφή με την πραγματική Κρήτη και τους ανθρώπους της, κι όχι με την τουριστική. Στο λιόφυτο τα τελευταία χρόνια, τους Γερμανούς υποδέχεται ο Δημοσθένης Σαπουτζάκης, που αφήνει κάθε χρόνο κάποιες ελιές αμάζευτες στο λιόφυτο του για να τις μαζέψουν οι ... μουσαφίρηδες.

Στην αποστολή τη φετινή χρονιά συμμετέχουν 22 άτομα από τα λαϊκά πανεπιστήμια της περιοχής μεταξύ Ντίσελντορφ και Ντόρτμουντ. Τα πρώτα χρόνια του προγράμματος έρχονταν μέλη της Ακαδημία Τόμους Μόρρους, όμως υπήρξαν κάποιες μικρές τροποποιήσεις στην υλοποίηση του, λόγω αλλαγών στο διοικητικό σχήμα της Ακαδημίας.

Οι Γερμανοί, όπως κάθε χρόνο έρχονται στην Κρήτη αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, κάνουν πρωτοχρονιά στο νησί και στη συνέχεια επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα