Σπάνιο παγκόσμιο φαινόμενο στην Άνδρο

Σπάνιο παγκόσμιο φαινόμενο στην Άνδρο

Όυτε ένα , ούτε δύο, αλλά τέσσαρε μοσχαράκια έφερε στον κόσμο μια αγγελάδα στην Άνδρο. Αυτό όχι απλά είναι δύσκολο αλλά πρόκειται για  ένα πραγματικά σπάνιο παγκόσμιο φαινόμενο, με πιθανότητα μία στα 11 εκατομμύρια περίπου να συμβεί, σύμφωνα με κάποιες πηγές, σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 4 Ιουνίου στην Άνδρο στο χωριό της Κατακοίλου, σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση βοοειδών.

Επίτοκη αγελάδα έφερε στον κόσμο τέσσερα υγιέστατα μοσχαράκια, μετά από σχετικά εύκολο τοκετό διάρκειας 2,5 ωρών. Τα τετράδυμα γεννήθηκαν με σωματικό βάρος περίπου 25 κιλών το καθένα, είναι όλα θηλυκού φύλου και προέρχονται από ταύρο της Ξανθής φυλής της Ακουιτανίας (Blonded’Aquitaine).

Η μητέρα και τα νεογέννητα δέχτηκαν την ανάλογη φροντίδα από την κτηνίατρο του Τμήματος Κτηνιατρικής Άνδρου Αικατερίνη Μανούσου, είναι εντελώς υγιή και απολαμβάνουν πλέον την περιποίηση των ιδιοκτητών της εκμετάλλευσης σύμφωνα με το enandro.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, που οι μεταβολές του ζωικού πληθυσμού των βοοειδών καταγράφονται και καταχωρούνται ηλεκτρονικά σε επίσημες εθνικές βάσεις δεδομένων, δεν έχει παρατηρηθεί ξανά γέννηση υγιών τετράδυμων μοσχαριών.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα