Καπουτζίδης: Το πιστεύω, η διαφορετικότητα δεν θα έχει ανάγκη από υπερασπιστές

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στο περιοδικό Hello και την δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα με αφορμή το νέο του θεατρικό έργο που παρουσιάζεται στο θέατρο Ήβη. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος δημιουργός μίλησε από καρδιάς για την δυναμική του έκφραση και την σταθερή υπεράσπιση της διαφορετικότητας.


Πιστεύεις πως θα έρθει κάποια στιγμή που η διαφορετικότητα – όποια κι αν είναι αυτή, όχι μόνο η σεξουαλική – δεν θα έχει ανάγκη από υπερασπιστές;

Ναι, το πιστεύω. Δεν ξέρω μετά από πόσα χρόνια θα γίνει, αλλά νιώθω πως η κατεύθυνση μας είναι αυτή για ανθρώπους που για χρόνια και για χίλιους δυο λόγους δενη θεωρούνταν «κατάλληλοι» από την κοινωνία, είτε λόγω κινητικών ή νοητικών δυσκολιών είτε λόγω σεξουαλικότητας ή χρώμα δέρματος. Λες και είχε αποφασιστεί ότι υπάρχουν μόνο δύο – τρία σχέδια που είναι απόδεκτά ενώ στην ουσία είμαστε 8 δισεκατομμύρια σχέδια γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί. Οι άνθρωποι πλέον μιλούν, διεκδικούν και αγωνίζονται για να ανατρέψουν την εις βάρος τους αδικία και τις διακρίσεις που βίωναν και βιώνουν. Για καλό γίνεται αυτό, για να γίνει ο κόσμος πιο σωστός, δίκαιος και αλληλέγγυος. Για να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα, να αγαπηθούμε και να είμαστε όλοι αυτοί που θέλουμε να είμαστε.

Ακούγεσαι πλήρης.

Πλήρης δεν ξέρω αν είμαι. Καλά είμαι, με τις απώλειες μου, τις δυσκολίες μου, το νησί μου, τη θάλασσα μου, ένα περιβάλλον με ωραίους και αστείους ανθρώπους χωρίς τοξικότητες.

[…] Το κοινό σε θεωρεί εκφραστικό άνθρωπο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχεις γίνει η φωνή πολλών. 

Το ευρύ κοινό με έμαθε από τα γραπτά μου. Πολύ αργότερα έκανα κάτι πιο εξωστρεφές. Μπορεί να έχω δυναμική παρουσία και λόγο, όμως άλλο ο δυναμισμός και άλλο το συναίσθημα. Το δυναμισμό μου τον βγάζω, με το συναίσθημα δυσκολεύομαι. Ευτυχώς, όμως, γράφω κι εκεί βγαίνει αβίαστο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα