Ζάχος Χατζηφωτίου: Οι γυναίκες που αγάπησε ο μπον βιβέρ με τους 5 γάμους

Ζάχος Χατζηφωτίου: Οι γυναίκες που αγάπησε ο μπον βιβέρ με τους 5 γάμους

Έλληνας κοσμικογράφος, ένας μπον βιβέρ με πολλές αναμνήσεις της αθηναϊκής ζωής, ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν μια μοναδική προσωπικότητα, γοητευτικός, γλεντζές, λάτρης του γυναικείου φύλου.


Ζάχος Χατζηφωτίου: Οι 5 γάμοι, τα τρία εγγόνια και τα δύο δισέγγονα
Ο Ζάχος Χατζηφωτίου παντρεύτηκε πέντε φορές. «Ο πρώτος γάμος έγινε όταν ήμουν στη Βηρυτό, μετά τις μάχες του Ελ Αλαμέιν. Πατέρας έγινα στο δεύτερο γάμο μου, στα 27 μου. Δεν νομίζω να είχα λαχτάρα να κάνω οικογένεια, αλλά προέκυψε. Αγάπησα βέβαια. Με καμία από τις γυναίκες μου δεν είχα να χωρίσω οικονομικά, γι’ αυτό και δεν είχαμε τσακωμούς και διενέξεις» είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο People.

Ο πρώτος του γάμος, λοιπόν, ήταν με μια Γαλλίδα που ήταν κόρη στρατηγού. Χώρισαν όταν ο πατέρας της είπε στον Ζάχο Χατζηφωτίου να τον βάλει στο γαλλικό στρατό. 

Δεύτερη σύζυγός, από την οποία έγινε και πατέρας, ήταν η Δανάη Σωσσίδη, γόνος της οικογένειας Κύρου, με την οποία έφεραν στον κόσμο την κόρη τους, Μανίτα. Ο ίδιος είχε αναφερθεί και στην κόρη του αλλά και στην ηλικία της. Συγκεκριμένα είχε πει: «Δεν θέλω να πω την ηλικία της κόρης μου. Θα με πάρει τηλέφωνο και θα με μαλώσει. Γυναίκα είναι! Είναι όμως καλή μητέρα. Τα σπούδασε και τα τρία παιδιά της. Η μία εγγονή μου, η Δωροθέα Πασχαλίδου, είναι στην Αμερική και κάνει ταινίες. Έχω και δύο δισέγγονα. Τα έχω δει μία φορά, γιατί ο πατέρας τους, ο εγγονός μου, ζει με την οικογένειά του στην Ελβετία. Δουλεύει σε τράπεζα εκεί. Η τρίτη μου εγγονή έχει μείνει στην Ελλάδα».

Στο Παρίσι έκανε και τον τρίτο γάμο του με μια Γαλλίδα, την Ιρέν, η οποία δούλευε σε μεγάλο οίκο μόδας.

Στη συνείδηση του κοινού ωστόσο είναι πάντα συνδεδεμένος άρρηκτα με την Τζένη Καρέζη, ακόμα και σήμερα, η οποία ήταν μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του Ζάχου Χατζηφωτίου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1961 και ξαναβρέθηκαν το 1962 όπου μετά από μόλις 4 μήνες σχέσης αποφάσισαν να παντρευτούν. «Έτσι, κεραυνοβόλα, βιαστικά, αμερικάνικα αν θέλετε, το συναποφασίσαμε να χορέψουμε στη Φιλοθέη» συνήθιζε να λέει η αξέχαστη ηθοποιός για τον πρώτο της γάμο. Ωστόσο, τα διαφορετικά τους ωράρια με πολύωρα γυρίσματα και θέατρο για την Τζένη Καρέζη, η ενασχόληση του συζύγου με τα καράβια και την ναυτιλία, αλλά και οι απιστίες του τους απομακρύνουν και έτσι αποφάσισαν να χωρίσουν τέσσερα χρόνια μετά.

Μετά το διαζύγιό του με την Τζένη Καρέζη, ο Ζάχος Χατζηφωτίου παντρεύτηκε το μοντέλο Κατερίνα Παπαδημητρίου.

«Οι γάμοι μου κρατούσαν από 2-3 χρόνια. Όταν χωρίζαμε ανταλλάσσαμε δώρα, κάναμε πάρτι μαζί με τη γυναίκα μου».


Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας έζησε μία ζωή, όπως ακριβώς ήθελε. Αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ. «Άμα πεθάνω στο φέρετρο μπαίνει σημαία. Να το έχετε υπόψιν σας. Έχω οικογενειακό τάφο, έχει δημοσιευτεί ο τάφος μου. Έχω φτιάξει την προτομή μου που γράφει "Έζησα όπως ήθελα, χαίρεται» είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξη του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα