Νίκος Καντερές: Χάθηκαν ζωές, θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα

Αυτά που με έχουν στεναχωρήσει είναι η Μάνδρα και το Μάτι. Δεν ήμουν ενεργός ως μετεωρολόγος, ούτε ως βουλευτής. Χάθηκαν ζωές, θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα και εκ των προτέρων και στη διάρκεια

Η κάμερα της εκπομπής MEGA Καλημέρα συνάντησε το Νίκο Καντερέ, ο οποίος μίλησε για τα 52 χρόνια στην πρόβλεψη του καιρού, την τηλεόραση και τη ζωή του μετά τα εγγόνια του, ενώ συγκίνησε όταν ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στην κάμερα.  
«50 χρόνια και, ασχολούμαι με τον καιρό», σημείωσε ο γνωστός μετεωρολόγος, ενώ σχετικά με το πώς ξεκίνησε τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ο ίδιος εξήγησε ότι «Το 1975 η ΥΕΝΕΔ προτείναν στην ΕΜΥ να βγει μετεωρολόγος να λέει τον καιρό, κάναμε δοκιμαστικό και βγήκα. Το δελτίο καιρού τότε έβγαινε 4 φορές το μήνα».

«Ήμουν ντροπαλός αλλά όχι διστακτικός, δεν έβγαινα έξω για να μη με γνωρίσει ο κόσμος. Όταν έβγαινα έξω με αποκαλούσαν “ο καταιγίδας”», ανέφερε ο κ. Καντερές για το πώς αντιμετώπισε την αναγνωρισιμότητα στην αρχή της τηλεοπτικής του καριέρας, ενώ παραδέχτηκε ότι «Η αναγνωρισιμότητα με βοήθησε στην μετέπειτα ζωή μου».

«Υπήρχαν παλιά προβλέψεις που δεν έβγαιναν, η πρόβλεψη άρχισε να παίρνει ώθηση όταν μπήκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές», εξήγησε ο Νίκος Καντερές, ενώ σχετικά με δύσκολες στιγμές που έχει περάσει στην καριέρα του είπε ότι «Θυμάμαι πως με τις δύσκολες χιονοπτώσεις με πήρε το “100” από το σπίτι για να πάω στην υπηρεσία».

«Όταν έλεγα τον καιρό πρόσεχα να μην είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής, αλλά ο καιρός. Να ενημερώνω, χωρίς να ξεσηκώνω τον κόσμο. Υπήρχαν περιπτώσεις που έλεγαν τον καιρό και “ξέφευγαν” για την τηλεθέαση», σχολίασε ο ίδιος.

Αναπολώντας στιγμές την καριέρα του ο ίδιος μοιράστηκε και ένα περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, περιγράφοντας ότι «Το 1978 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με είχε δει και μου είχε πει “πιο ψηλός φαίνεσαι στην τηλεόραση”».

Μιλώντας, τέλος, για το πόσο δύσκολο ήταν να συνδυάσει τη δουλειά με την προσωπική του ζωή, ο Νίκος Καντερές εξήγησε ότι «Είχα την ανοχή της οικογένειάς μου, γιατί έλειπα πολλές ώρες, είχα την συμπαράσταση της γυναίκας μου, δε θα έκανα τίποτα αν δεν την είχα. Τώρα πια ασχολούμαστε με τη γυναίκα μου με τα παιδιά και τα εγγόνια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα