Γουίλ Σμιθ: Μπορεί να χάσει το Όσκαρ για το χαστούκι στον Κρις Ροκ;

Γουίλ Σμιθ: Μπορεί να χάσει το Όσκαρ για το χαστούκι στον Κρις Ροκ;

Δεν ήταν μόνο το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου, το πρώτο στην καριέρα του, που κέρδισε ο 53χρονος ηθοποιός. Ήταν (κυρίως αυτό, δυστυχώς) το χαστούκι που σηκώθηκε και έδωσε στον Κρις Ροκ γιατί προσέβαλε τη σύζυγό του, Τζέντα Πίνκετ Σμιθ.

Ήταν η στιγμή που ο Κρις Ροκ εμφανίστηκε στη σκηνή των Όσκαρ για να παρουσιάσει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ. Άγνωστο αν το έκανε εκτός κειμένου ή ήταν «αστείο» των σεναριογράφων, άγνωστο αν γνώριζε ή όχι, ο γνωστός ηθοποιός αστειεύτηκε με το γεγονός πως η Τζέντα Πίνκετ Σμιθ έχει τα μαλλιά της ξυρισμένα, όπως η Ντέμι Μουρ στην ταινία GI Jane.

Η Τζέντα Πίνκετ Σμιθ έχει κάνει γνωστό, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, από το 2018 ότι πάσχει από αλωπεκίαση. Και αυτός είναι ο λόγος που τα μαλλιά της είναι ξυρισμένα. Το αν το ήξερε αυτό ο Κρις Ροκ όταν της είπε «σ’ αγαπώ αλλά περιμένω το GI Jane 2», το ξέρουν μόνο εκείνοι και μόνο εκείνοι μπορούν να δώσουν απάντηση.

Αν και αρχικά η κάμερα έπιασε τον Γουίλ Σμιθ να γελά, δίπλα του η σύζυγός του δεν εκτίμησε καθόλου το αστείο του Κρις Ροθ. Και δευτερόλεπτα μετά, ο 53χρονος ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή, πλησίασε τον συνάδελφό του και τον χαστούκισε, με τους πάντες να παγώνουν στην αίθουσα. 

Θα μπορούσε αυτό το σοκαριστικό περιστατικό, παρότι στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη με δάκρια στα μάτια, να κάνει την Ακαδημία να του πάρει πίσω το Όσκαρ; Είναι μια πιθανότητα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν, ανώνυμα, πηγές της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στη New York Post. Και αυτό γιατί η Ακαδημία έχει πολύ αυστηρές αρχές όσον αφορά στον κώδικα δεοντολογίας.

Μια από τις πηγές, σύμφωνα με τη New York Post, συμπλήρωσε ότι «είναι ουσιαστικά επίθεση. Όλοι στην αίθουσα ήταν τόσο σοκαρισμένοι που ήταν ανυπόφορο. Νομίζω ότι ο Γουίλ δεν θα δώσει το Όσκαρ του πίσω, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει τώρα».

Όταν η τελετή των Όσκαρ πήγε σε διαφημίσεις, ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τον Ντένζελ Ουάσινγκτον αλλά και τον Μπράντλεϊ Κούπερ κι άλλους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τον Γουίλ Σμιθ.

Όταν μερικά λεπτά αργότερα ο 53χρονος ηθοποιός παραλάμβανε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς», αποκάλυψε τι του είπε ο Ντένζελ Ουάσινγκτον. «Πρόσεχε στην πιο μεγάλη στιγμή σου, γιατί τότε είναι που σε πλησιάζει ο Διάβολος».

Με δάκρυα στα μάτια, κατά την ευχαριστήρια ομιλία του, ο Γουίλ Σμιθ, ζήτησε συγγνώμη. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα. Ελπίζω η Ακαδημία να με καλέσει ξανά σε τελετή της». Σημείωσε ότι «το να ακούς ανθρώπους να μιλούν άσχημα για εσένα είναι μέρος της δουλειάς» αλλά αναφέρθηκε, επίσης, στη «βαθιά ανάγκη που νιώθεις να υπερασπίζεται τα αγαπημένα του πρόσωπα».

Ο Κρις Ροκ αποφάσισε να μην καταθέσει μήνυση κατά του Γουίλ Σμιθ, δείχνοντας να μη θέλει να δώσει συνέχεια. Η μόνη αντίδραση από πλευράς της Ακαδημίας ήταν ένα tweet πως καταδικάζει τη βία.

Το παρελθόν
Ο Κρις Ροκ και το ζεύγος Σμιθ φαίνεται πάντως ότι έχουν παρελθόν. Το 2016 όταν ο Κρις Ροκ παρουσίαζε την 88η απονομή των Όσκαρ, είχε κάνει αστεία κατά τον εναρκτήριο λόγο του για την απόφαση των Σμιθ να μποϊκοτάρουν την τελετή εξαιτίας του γεγονός πως δεν υπήρχαν πολλοί μαύροι υποψήφιοι.

«Τι έγινε φέτος; Ο κόσμος τρελάθηκε. Ο Σπάικ Λι έγινε έξαλλος. Η Τζέντα Πίνκετ Σμιθ έγινε έξαλλη. Ο Γουίλ Σμίθ έγινε έξαλλος. Η Τζέντα είπε ότι δεν θα έρθει, ότι διαμαρτύρεται. Δεν παίζει σε κάποια τηλεοπτική σειρά; Το να μποϊκοτάρει η Τζέντα τα Όσκαρ είναι σαν να μποϊκοτάρω εγώ το να “μπω στα εσώρουχα” της Ριάνα. Δεν με προσκάλεσε κανείς. Και δεν είναι μια πρόσκληση που θα απέρριπτα.

Αλλά καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω γιατί είστε έξαλλοι. Η Τζέντα είναι έξαλλη γιατί ο άνδρας της ο Γουίλ δεν είναι υποψήφιος για το Concussion. Το καταλαβαίνω. Πες την αλήθεια. Το καταλαβαίνω. Δεν είναι δίκαιο που ο Γουίλ ήταν τόσο καλός και δεν ήταν υποψήφιος. Αλλά επίσης δεν είναι δίκαιο που ο Γουίλ πληρώθηκε 20 εκατ. για το Wild Wild West», είπε πει ο Κρις Ροκ.

Να βρίσκεται στο μακρινό 2016 η αιτία του χαστουκιού; Μάλλον δεν θα το μάθει κανείς ποτέ…

.newsit.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα