Δέσποινα Βανδή και Βάσω Λασκαράκη ταξιδεύουν στο μινωικό πολιτισμό

Δέσποινα Βανδή και Βάσω Λασκαράκη ταξιδεύουν στο μινωικό πολιτισμό

Τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου επισκέφθηκαν η Δέσποινα Βανδή και η καλεσμένη της, Βάσω Λασκαράκη.
Έχοντας στο πλευρό τους την ξεναγό Κατερίνα Μυρσιλάκη είδαν από κοντά το μεγαλείο του μινωικού πολιτισμού, του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης, το παλάτι της Κνωσού -που ήταν η έδρα αυτού του πολιτισμού- και απόλαυσαν μοναδικά ευρήματα, όπως ο θρόνος του βασιλιά Μίνωα, που είναι ο αρχαιότερος στην Ευρώπη.

Όπως τόνισε η κυρία Μυρσιλάκη, οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται την Κνωσό αναζητούν τον λαβύρινθο, εξηγώντας ότι λαβύρινθος ήταν όλο το ανάκτορο που είχε συνολικά 1.500 δωμάτια. «Η λέξη λαβύρινθος βγαίνει από το λάβρις, που σημαίνει διπλός πέλεκυς, ιερό σύμβολο των Μινωιτών με το οποίο θυσίαζαν τον ιερό ταύρο» πρόσθεσε η Κατερίνα Μυρσιλάκη.

Παράλληλα, έκαναν βόλτα στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου, απολαμβάνοντας από κοντά τα σπουδαία ευρήματα -τοιχογραφίες και κοσμήματα- που εντόπισαν στο παλάτι της Κνωσού οι αρχαιολόγοι, όπως τον «πρίγκιπα των κρίνων» και τις «γαλάζιες κυρίες», αλλά και το δίσκο της Φαιστού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα