Εκείνη τη στιγμή παρέλυσα. Το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να βγάλω μια κραυγή

Η Λυδία Κονιόρδου αποκάλυψε πως στα 15 της χρόνια πήγε να πέσει θύμα βιασμού. Η πρώην υπουργός Πολιτισμού μίλησε στην εκπομπή Έλα χαμογέλα για το περιστατικό που της συνέβη και την είχε συγκλονίσει.

«Κατάφερα να σωθώ την τελευταία στιγμή. Εκείνη τη στιγμή παρέλυσα. Δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, παρόλο που ήμουν αθλήτρια. Το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να βγάλω μια κραυγή. Το άκουσαν τα σκυλιά, που ήταν κοντά σε μια κτηνιατρική κλινική, και άρχισαν να ουρλιάζουν, και έτσι φοβήθηκε ο βιαστής και έφυγε».

Και πρόσθεσε: «Το οφείλουμε στην κυρία Μπεκατώρου και στους υπολοίπους που ακολούθησαν. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή, γιατί γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού και των τεχνών, αλλά και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους υπάρχει επί πάρα πολλές δεκαετίες βία και κατάχρηση εξουσίας, που στρέφεται σε κάθε αδύνατο άνθρωπο που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Όσο για τον Δημήτρη Λιγνάδη είπε: «Η Μήδεια σε έναν μονόλογό της λέει ότι οι φήμες μπορεί να καταστρέψουν τη ζωή των ανθρώπων. Εγώ προσπαθούσα πάντα, σε έναν χώρο πολύ ανταγωνιστικό, να επικεντρώνομαι στη δουλειά μου. Αν δεν ερχόταν κάποιο θύμα να μοιραστεί με εμένα την εμπειρία του ή κάποιος αυτόπτης μάρτυρας με αποδείξεις, δεν στεκόμουν πάνω σε αυτό. Έκανα τη δουλειά μου, προσπαθώντας να μη δηλητηριάζομαι από τις φήμες. Εγώ με τον κ. Λιγνάδη συνεργάστηκα πρόσφατα, και μάλιστα με την ιδιότητά του ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού. Το ελάχιστο διάστημα που είχα εμπειρία ως συνεργάτης του δεν ήταν ικανό για να έχω γνώμη. Επομένως, ήταν άτυχη η αναφορά στο όνομά μου από την υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη. Μπορεί να έγινε από μικροπολιτικούς λόγους ή για να καταμεριστεί η ευθύνη»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα