Αθερίδης: Οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν σε συσσίτια

Αθερίδης: Οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν σε συσσίτια

Για την επόμενη μέρα στο θέατρο και για τους ηθοποιούς, μίλησε ο Θοδωρής Αθερίδης σε συνέντευξή του στο Τύπος TV. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί με το "κλείδωμα" λόγω κορονοϊού του κλάδου, αλλά και στο μέλλον, που διαγράφεται θολό.

Σε ερώτηση για το πώς βλέπη αυτή τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στο επάγγελμα των ηθοποιών, ο Θοδωρής Αθερόδης, απάντησε: "Μόνο με ρεαλισμό, στα 35 χρόνια που δουλεύω, είναι η δεύτερη φορά που δεν θα κάνω θέατρο. Εκτός των πρωτοκόλλων που έχουν δημιουργηθεί, ο θεατής δεν κινδύνευε καθόλου, θα έμπαινε με τη μάσκα του, θα παρακολουθούσε την παράσταση με την μάσκα του, θα υπήρχαν σαφέστατα λιγότεροι θεατές. Αυτοί που θα κινδύνευαν θα ήμασταν εμείς οι ηθοποιοί. Εμείς θα ήμασταν εκτεθειμένοι. Αυτή η κατάσταση συμπαρασύρει τις ομαδικές δουλειές, το θέατρο δεν γίνεται με τηλεργασία. Έγινε μια προσπάθεια, αλλά τελικά θα παραμείνουμε κλειστοί. Επειδή, πάντως, ακούγονται διάφορα, δεν έχουμε διαφορά από αυτό που γίνεται στο εξωτερικό".

"Οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν σε συσσίτια. Είναι ένα εξαιτετικά ανασφαλές επάγγελμα από τη φύση του. Κάθε έξι μήνες ψάχνεις για δουλειά. Οπότε, με το "κλείδωμα" του κλάδου, έχεις πρόβλημα πλέον να πληρώσεις το ενοίκιο σου και σούπερ μάρκετ. Μια επιδοματική πολιτική κρίνεται απαραίτητη πλέον, στη φάση στην οποία βρισκόμαστε. Πρέπει άμεσα να γίνει για να μη δούμε ανθρώπους να φτάνουν σε ακόμη χειρότερο σημείο. Πρέπει να εξασφαλιστούν τα προς το ζην. Ο δικός μας κλάδος έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη. Είναι όμως μία πραγματικότητα που αφορά στους πάντες. Κάθε νοικοκυριό αναρωτιέται πως θα τα βγάλει πέρα, βάλλεται η συντριπτική πλειονότητα του λαού", είπε στη συνέχεια ο αγαπημένος ηθοποιός.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα