7 Οκτωβρίου φοράμε τις μάσκες μας και δίνουμε ραντεβού έξω από το Εφετείο

7 Οκτωβρίου φοράμε τις μάσκες μας και δίνουμε ραντεβού έξω από το Εφετείο

Αντιφασιστικό κάλεσμα στέλνει ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς ενόψει της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που αναμένεται την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

«7 Οκτωβρίου φοράμε τις μάσκες μας και δίνουμε ραντεβού έξω από το Εφετείο. Περιμένουμε την ανακοίνωση της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Θα είμαι κι εγώ εκεί», σημειώνει ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ένα βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο facebook.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει μπει στην τελική ευθεία. Το «ναι» ή το «όχι» που θα ακουστεί από το δικαστήριο στην κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης θα κρίνει και τις δικασίμους που θα απαιτηθούν μέχρι να κηρυχθεί η λήξη της δίκης.

Αν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το κομβικής σημασίας αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά 65 από τους 68 κατηγορούμενους, καθώς τρεις δικάζονται μόνο για πλημμελήματα, είναι «ενοχή» τότε εκτιμάται πως θα απαιτηθούν έως και τέσσερις δικάσιμοι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης απόφασης.

Αν η κρίση των δικαστών είναι «αθώωση» τότε ο χρόνος για την ολοκλήρωση της δίκης θα είναι σημαντικά πιο σύντομος αφού θα τεθούν υπό κρίση οι 24 κατηγορούμενοι που τους αποδίδονται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και η επίθεση στο ΠΑΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο πρόκειται να συνεδριάζει ως αργά το απόγευμα ή και το βράδυ κάθε ημέρα, ώστε κάθε ενότητα της διαδικασίας να μπορεί να ολοκληρώνεται μέσα σε μία δικάσιμο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα