Η Χάρις Αλεξίου σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση αποχαιρέτησε τη φωνή της και το τραγούδι

Η Χάρις Αλεξίου σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση αποχαιρέτησε τη φωνή της και το τραγούδι

Η Χάρις Αλεξίου μίλησε στο Δεύτερο Πρόγραμμα και τον Φώτη Απέργη για τη δύσκολη απόφαση που πήρε, να σταματήσει το τραγούδι. Σε αυτή την συγκλονιστική εξομολόγηση, η εκπληκτική ερμηνεύτρια αποχαιρέτησε τη φωνή της και το τραγούδι.

«Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δεν μπορώ να το κάνω καλά. Δεν πάει η φωνή μου πια, δεν με “ακούει” πια η φωνή μου και είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω. Στον Ξαρχάκο πήρα την οριστική απόφαση και είπα “δεν σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα.

Μπορεί κι εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδω πια όπως παλιά να της… έσκαψα λίγο παραπάνω το έδαφος. Είπα “μην είσαι τώρα ένα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα”. Δεν γράφω τραγούδια πια. Όταν γράφω μου βγαίνει να το τραγουδήσω, οπότε τι να γράψω τώρα;», είπε μεταξύ άλλων η Χάρις Αλεξίου.

 Η δημοφιλής τραγουδίστρια άνοιξε την καρδιά της  και εξομολογήθηκε:

«Έχω απομακρυνθεί από τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά.

Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι.

Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό.

Το Χειρόγραφο ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”.

Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα.

Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να την έσκαψα λίγο παραπάνω.

Είπα “μην είσαι τώρα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δε μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό. Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα”. Δε γράφω πια τραγούδια. Αν γράψω ξανά, θα περάσει κάποιος χρόνος. Όταν γράφω εγώ τραγούδι, μου βγαίνει αυτόματα να το τραγουδήσω. Οπότε τι να γράψω τώρα;» τόνισε η Χάρις Αλεξίου.

Ακόμη η Χάρις Αλεξίου μίλησε για την πρώτη κιθάρα που της χάρισε επιστρέφοντας από μπάρκο ο αδελφός της, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα μαθήματα που πήρε δίπλα στον Καλδάρα και τα τσακίσματα που απολάμβανε ο Νικολόπουλος με τη φωνή της.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Έχω την ανάγκη να πω δυο λόγια τώρα που τέλειωσαν οι παραστάσεις μας και όλα τα λόγια γίνονται ένα τεράστιο Ευχαριστώ. Ευχαριστώ τον Σταύρο Ξαρχάκο Ευχαριστώ τον Γιώργο Ζαμπέτα Ευχαριστώ τους Μουσικούς μας, Νεοκλή,Ηρακλή,Δημήτρη,Αλέξανδρο,Βασίλη,Αντώνη και Γιώργο Ευχαριστώ τους Τεχνικούς μας, Χάρη, Στέφανο, Δημήτρη Ευχαριστώ την Όλγα, τον Γιώργο, τον Αχιλλέα Ευχαριστώ την ψυχή των ανθρώπων του Gazarte Ευχαριστώ Εσάς, τον Κόσμο που μας αγκάλιασε Ευχαριστώ την Μουσική που με απογειώνει ακόμη μετά από τόσα χρόνια. Αγαπημένε μου Μαέστρο, αγαπημένε μου Σταύρο, καλή αντάμωση και πάλι. Χαρούλα

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Χάρις Αλεξίου (@haris_alexiou_official) στις18 Φεβ, 2019 στις 4:30 πμ PST

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα